e-vize başvuruları 100 bini aştı

- Güncelleme:
e-vize başvuruları 100 bini aştı

GÜNDEM Haberleri

e-vize'nin uygulamaya konduğu 17 Nisan'dan bu yana başvuru sayısı 100 bini aştı

e-vize'nin uygulamaya konduğu 17 Nisan'dan bu yana başvuru sayısı 100 bini aştı.Türkiye'ye turistik ve ticari amaçlı seyahatler için geçerli olan ve uygulamaya konulmasıyla sınır kapıları ve havaalanlarında kuyrukların önüne geçilmesi amaçlanan e-vize'ye ilgi büyük. Söz konusu sistemin uygulamaya konulduğu 17 Nisan'dan bu yana başvuru sayısı 100 bini aştı. Dışişleri Bakanlığı'ndan edinilen bilgilere göre, 17 Nisan'dan 21 Haziran'a kadar olan süre zarfında e-vize'ye başvuru sayısı 103 bin 646 oldu. Başta 1 haftada 2 bine yakın e-vize verilirken, 20 Haziran'da sadece bir gün içinde verilen e-vize sayısı 3 bin 686'yı buldu. e-vize kapsamında toplanan harç miktarı da 2 milyon 167 bin doları geçti.
En fazla başvuru İngilizlerden
e-vize başvurularına en fazla talep İngiltere'den geldi.
Sistemin uygulamaya başlandığı tarihten bu yana İngiltere'den gelen başvuru sayısı 15 bin 417 oldu.
İngiltere'yi 14 bin 53 ile ABD, 12 bin 92 ile Norveç, 8 bin 912 ile Irak, 5 bin 751 ile Suudi Arabistan, 5 bin 131 ile de Avustralya takip etti.
Listede yer alan diğer ülkeler ise 4 bin 974 başvuruyla Hindistan, 3 bin 842 başvuruyla Tayvan, 3 bin 27 başvuruyla Kanada, 2 bin 912 başvuruyla Avusturya olarak sıralandı.
Elektronik ortamda vize almak yaklaşık 2 dakika 14 saniye 17 Nisan'da başlatılan uygulamayla yılda 7,5 milyon yabancıya elektronik ortamda vize verilecek. 600 bin kişinin ise yine konsolosluklardan vize almaya devam edeceği öngörülüyor.
Elektronik ortamda vize almak yaklaşık 2 dakika 14 saniye sürüyor.
Ayrıca, yurt dışındaki THY ofislerine kiosklar kurulacak ve böylece yolcular pasaportlarını okutarak buradan da kolayca vize alabilecek.
Önümüzdeki aylarda sınırda vize verme uygulamasının tamamen kaldırılması düşünülüyor.
Yeni uygulamayla sınır kapıları ve havaalanlarında oluşan kuyrukların önüne geçilmesi planlanırken, sistem sayesinde Asya ve Afrika'dan gelecek turist ve iş adamı sayısında artış bekleniyor.
E-vizeler "www.evisa.gov.tr" adresi üzerinden istenilen bilgilerin eksiksiz girilmesi ve başvuruların onaylanmasının ardından gerçekleştirilen online ödeme sonrası indirilebilecek.
E-vize uygulaması yalnızca turistik ve ticari amaçlı seyahatler için geçerli. Çalışma ve eğitim gibi diğer amaçlarla yapılacak seyahatler için gerekli vizeler, yine büyükelçilikler ve konsolosluklar tarafından verilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...