Gazze'de sağlık krizi büyüyor

Gazze'de sağlık krizi büyüyor

DÜNYA Haberleri

Gazze'deki hastanelerin laboratuvarlarında test yapımı için kullanılan materyallerdeki yetersizliğin yüzde 30'lara ulaştığı bildirildi.

Laboratuarlar ve Kan Bankası Müdürü Amid Muştehi yaptığı yazılı açıklamada, kan testlerinin sadece acil durumlarda yapılabildiğini belirterek, yüzde 30'lara varan materyal eksikliğinin ilerleyen günlerde artabileceği uyarısında bulundu.
Krizin bölgedeki bütün hastanelere ve laboratuvarlara yansıdığını aktaran Muştehi, bazı testlerin hepatit ve kalp hastalarına dahi yapılamadığını kaydetti.
Muştehi, yaşanan elektrik krizinin kan bankalarına yansımasından endişe duyduğunu vurgulayarak, 12 saatten fazla süren elektrik kesintisinin alınan kanları etkileyeceğini ifade etti.
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Eczacılar Genel Müdürlüğü'nden geçen hafta yapılan açıklamada, ilaç ve tıbbi malzeme eksikliği nedeniyle hizmetlerin duracağı uyarısında bulunulmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...