Amerika’ya Türk malı halk otobüsü

Düzenleyen:
Amerika’ya Türk malı halk otobüsü

T-Otomobil Haberleri

Kuzey Amerika pazarı için özel olarak geliştirilen Karsan 40ft CNG, Dünya Küresel Toplu Taşımacılık Zirvesi’nde ilk defa görücüye çıktı.

Bursa’da bulunan tesislerinde modern toplu taşıma ve ticari araç üretimi gerçekleştiren Karsan, kuruluşunun 50. yılını geride bırakırken uluslararası başarılara da imza atıyor. Son olarak küresel toplu taşımacılığın zirvesi olarak bilinen UITP (Uluslararası Toplu Taşımacılık Birliği) Dünya Küresel Toplu Taşımacılık Zirvesi’ne katılan Karsan, Kuzey Amerika pazarına özel olarak geliştirdiği “40ft CNG” modelini ilk defa burada görücüye çıkardı. Kanada’nın Montreal şehrinde gerçekleşen zirvede büyük ilgi gören araç 2017 yılı içerisinde satışa hazır hâle getirilecek.
Minibüs evrensel bir çözüm 
Şehir içi taşımacılığa yönelik çözümlerini, böyle bir zirvede anlatmanın önemli olduğunu söyleyen Karsan İş Geliştirme ve Projeler Direktörü Levent Erdoğan konuyla ilgili olarak şunları belirtti: Toplu taşımaya yönelik çevreci, ekonomik ve vizyoner yaklaşımımızı küresel profesyonellerden oluşan saygın bir kitleye gösteriyor olmak büyük bir onur. Zirvede ayrıca, farklı yoğunluk anlarında ana arterlere ulaşım ihtiyaçlarını karşılama çözümü olan minibüsleri tartışma ve masaya yatırma imkânı da bulduk. Bir zamanlar gelişmekte olan kentlerin düşük maliyetli çözümü olan minibüsler, çok kısa zaman içerisinde her geçen gün daha da artan ulaşım ihtiyaçlarına yönelik evrensel bir çözüm olacak. Bu kapsamda, Karsan, hem ürün hem hizmet olarak, Türkiye’den yerli marka çıkarma yolunda somut adımlarını atmış oluyor. 
Avrupa ve Amerika’ya hazır
Avrupa normlarını karşılayan ürünlerle başta Fransa, Almanya, İspanya ve İtalya olmak üzere minibüs kültürünü AB bölgesine taşıyan Karsan, 2017 içinde Avrupa’ya 300 adetlik ihracat yapacak. Hâlihazırda Dominik Cumhuriyeti’nden Yunanistan ve Macaristan’a kadar birçok ülkede kullanılan Karsan, geçtiğimiz yıl ihraç kayıtlı satışlar dâhil 100 milyon dolarlık yurt dışı satışı gerçekleştirmişti. Son olarak Madrid Belediyesinin şehrin turistik bölgelerinde kullanmak üzere 18 adet elektrikli araç ihalesine katılan Karsan, şart koşulan 12 saatlik şarj süresini 18 saatlik bir performansla tamamlayarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Amerika ise 180 bin adetlik posta servisi ihalesine teklif veren Bursalı üretici, ilk testler için 6 adet prototip siparişi aldı. İhaleye giren 6 şirketten biri çekilince eli güçlenen Karsan, proje kapsamında 10 yılda alınması planlanan 180 bin adet araç için tüm gücüyle çalışıyor.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...