ByLock ‘trafiği’ mercek altında

Düzenleyen:
ByLock ‘trafiği’ mercek altında

GÜNDEM Haberleri

BTK’nın geliştirdiği özel bir programla, FETÖ’cülerin örgütün kripto haberleşme programını kullanıp kullanmadıkları netleştirilecek.

Ebru Karatosun ANKARA
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), FETÖ mensuplarının örgütün kripto haberleşme programı olan ByLock’u kullanıp kullanmadığını netleştirmek için özel bir program geliştirdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ soruşturmaları kapsamında örgütün kripto haberleşme programı olan ByLock’u örgüt elemanlarının kullanıp kullanmadıklarını tespit etmek için harekete geçti. Başsavcılık, şimdiye kadar hakkında soruşturma yapılan ve dava açılan toplamda 102 bin ByLock kullanıcısının internet trafik bilgisini mercek altına aldı. Başsavcılık, BTK’ya yazı yazarak ‘örgüt elemanlarının tek tek internet trafik bilgisinin araştırılmasını, yapılan incelemelerin ise rapor hâlinde sunulmasını’ talep etti. BTK tarafından geliştirilen özel bir program sayesinde örgüt elemanlarının telefonlarından gün içerisinde girdiği bütün internet siteleri deşifre edilecek. Örgüt, ByLock için Litvanya’dan 9 adet IP adresi kiralamıştı ve bunlardan sadece birini kullanıyordu. Geriye kalan 8’i ise, yine örgütsel bir taktik olarak yedekte bulunduruluyordu. BTK, örgüt elemanlarının telefonlarından ByLock için kullanılan ‘46.166.160.137’ IP adresine bağlanıp bağlanmadığını araştıracak. BTK’nın kurduğu özel program sayesinde örgüt elemanlarının ByLock kullanıcısı olup olmadığı netleşecek. Söz konusu düzenlenecek raporlar ise, mahkeme ve soruşturma dosyalarına ek delil olarak koyulacak.

Gelip darbeyi yönetecekmiş!

Binbir bahane ile yurda dönmeyen FETÖ elaşbaşı Fetullah Gülen, darbe için gelmek istemiş! Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianamesi henüz tamamlanmayan bir soruşturma kapsamında, örgüt üyelerinin ByLock üzerinden gönderdikleri çok sayıda elektronik posta içeriği tespit edildi. Soruşturma savcıları, 15 Temmuz darbe girişiminden yaklaşık altı ay önce yapılan yazışmalarda, örgütün bir darbe girişiminde bulunacağına dair önemli bilgilere ulaştı. Bu yazışmaların, FETÖ elebaşı Gülen’in “özel sohbetlerdeki” konuşmalarından yapılan alıntılardan oluştuğu belirlendi. Yazışmalarda Gülen’in, darbe girişiminden önceki ocak ayında, örgüt mensuplarına darbenin sinyallerini verdiği de anlaşıldı. Gülen’in AK Parti’yi kastederek, “Bunların gitmesi için ABD, Rusya ve iç dinamikler anlaştı. Gökte pervaz ediyor gibi görünenlerin nasıl yere çakıldığını göreceksiniz” ifadelerine mesajlaşmalarda yer verdiği belirlendi. Yazışmalarda Afrika kampındaki bir örgüt üyesinin gördüğü rüyayı anlatmasının ardından Gülen’in “Sağlığım el verirse ben de katılırım, Türkiye’ye gitmek uçakla 10 saat sürüyor, sağlığım buna elvermeyebilir.” ifadelerini kullanması da dikkati çekti. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...