Mübin Orhon’un ‘Le Havre’ına 379 bin lira

Düzenleyen:
Mübin Orhon’un ‘Le Havre’ına 379 bin lira

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

300’e yakın eserin açık artırmaya çıktığı Beyaz Müzayede’de, en yüksek fiyatı Mübin Orhon’un “Le Havre” isimli tablosu aldı.

Beyaz Müzayede’nin tertiplediği yılın son açık arttırmasında Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen sanatçılarının eserleri satıldı. İstanbul’daki Orjin Sanat Merkezinde dün gerçekleştirilen müzayedede, Burhan Doğançay’dan Mübin Orhon’a, Bedri Rahmi Eyüboğlu’ndan Abidin Dino’ya çok sayıda sanatçının eserleri satışa sunuldu. 300’e yakın eserin açık artırmaya çıktığı müzayedede, Ressam Mübin Orhon’un 1965 tarihli “Le Havre” isimli tablosu satışı yapılan en pahalı eser oldu. Sanatçının tuval üzeri yağlı boya eseri, 378 bin 780 liradan alıcı buldu. Eserlerinde ağırlıkla insan temasını kullanan Alâettin Aksoy’un 1987 imzalı “Yalan” isimli tuval üzeri yağlı boya eseri de müzayedenin en çok alaka gören parçaları arasında yer aldı. Sanatçının eseri 347 bin 215 liradan satıldı. Burhan Doğançay’ın “Swirling Breaktrough” isimli eseri de yaklaşık 284 bin liradan alıcı bularak, satışı yapılan en pahalı çalışmalar arasında yer aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...