Gözün aydın Göztepe

Düzenleyen:
Gözün aydın Göztepe

SPOR Haberleri

Ofoedu’nun golüne Jahovic karşılık verdi. Normal süre ve uzatmalar berabere bitti. Penaltılarda iki vuruşu kurtaran kaleci Günay takımını Süper Lig’e taşıdı

Göztepe normal süresi ve uzatmaları 1-1 biten TFF 1. Lig play-off final maçında Eskişehir’e penaltılarda 3-2 üstünlük sağlayarak Sivas ve Yeni Malatya’dan sonra Süper Lig’e yükselen son takım oldu. 11. dakikada Erkan Zengin patentli vuruşta kaleci Günay Güvenç başarılıydı. Bir dakika sonraki Leo’nun şutu az farkla aut oldu. 45+12’de serbest vuruşu kullanan Jahovic’in sert şutunda, kaleci Boffin meşin yuvarlağı uzaklaştırdı. Hemen ardından maçın bu ana kadarki en net pozisyonu yaşandı. Gosso’nun pasında topla buluşan Jahovic, meşin yuvarlağı ceza sahasındaki Umut Nayir’e aktardı. Umut’un şutunda top üst direkten geri döndü. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere bitti. 
Nefesler tutuldu
İkinci yarı da yüksek gerilimde oynandı. 53. dakikada Göztepe’nin korkunç kademe hatası Es Es golünü getirdi. Usta ayak Erkan Zengin’in mükemmel pasında bir anda defansın ardına sarkan Ofoedu bomboş sürdüğü topa yaptığı isabetli vuruşla Günay’ı avladı: 1-0. 73. dakikada Segbefia’nın on sekiz dışından vuruşunda defansa çarpan top az farkla aut oldu. Karşılaşmada Göztepe için umutlar tükeniyordu ki 90+5’te sağdan Kobakhidze’nin içeri çıkardığı topu Adis Jahovic ağlarla buluşturdu ve maç uzadı: 1-1. Bu bölümdeki karşılıklı az sayıda ataktan sonuç çıkmayınca penaltı vuruşlarına geçildi. Atışları Jahovic, Umut ve Kobakhidze’yle gole çeviren Göztepe rakibine 3-2 üstünlük sağlayarak gülen taraf oldu. İzmir ekibinin kalecisi Günay, Uğur İnceman ve Semih Şentürk’ün vuruşlarını çelerek takımını Süper Lig’e taşıdı. 
 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...