Aydınlılar şokta! Sokaklar bir anda dilenci doldu

Düzenleyen:
Aydınlılar şokta! Sokaklar bir anda dilenci doldu

YAŞAM Haberleri

Aydın’a ramazan ayının başlaması ile birlikte adeta dilenci yağdı. Gerek Efeler, gerekse Nazilli, Kuşadası, Söke ve diğer ilçelere kafileler halinde dilenciler gelmeye başladı. Aydın Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Hakan Genç, dilencilere kabahatler kanuna göre işlem yaptıklarını ancak dilenci yoğunluğunu önlemekte güçlük çektiklerini söyledi.

Suriyeli dilencilerin ardından Aydın’a çevre illerden kafileler halinde dilenmeye gelen gruplar görülmeye başlandı. Bazı dilenciler yatılı gelirken bazılarının günü birlik özel minibüslerle gelip şehri baştan aşağıya dolaşarak dilencilik mesleğini icra ettikleri öğrenildi.

Kadın ve çocuklar istismar ediliyor

Ramazan ayı ile birlikte özellikle cami avluları ve halkın yoğun olduğu bölgelerde kadın ve çocuklar vatandaşlardan yardım ve para isterken, bir çok kişi de Ramazan ayı dolayısıyla fitre ve zekat talebinde bulunuyor.

İhtiyaç sahibi ile duygu sömürüsü yapanları ayırt etmenin güçlüğünü yaşadıklarını belirten birçok vatandaş, bazen çaresiz kaldıklarını dilenciliği meslek edinenler ve duygu sömürüsü yapanlar yüzünden kimseye güvenemediklerini belirttiler.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...