Sahte müftü karısına 'Fadime Şahin'li tepki

/ Kaynak: CHA
Sahte müftü karısına 'Fadime Şahin'li tepki

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Kendini 'müftü karısı' olarak tanıtarak video hazırlayan CHP'li Gül Taşlı Cenal'a Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'dan tepki geldi.

Kendini 'müftü karısı' olarak tanıtarak video hazırlayan CHP'li Gül Taşlı Cenal'a Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'dan tepki geldi. Bozdağ, "Geçmişte 28 Şubat'ta Fadime Şahin vardı. Başka isimler vardı. Onlar da farklı pozisyonda ortaya çıkarılmıştı bir kompozisyon içinde. Şimdi başka bir hanımefendi çıktı." dedi.Bozdağ, katıldığı bir televizyon programında, Gezi Parkı eylemlerinde ortaya çıkan provokasyonlara dikkat çekti. Eylemler sırasında yapılan kandil kutlamaları ile ilgili soru üzerine Bozdağ, "Bunlar samimiyetten, ihlastan olsa herkes saygı duyar. Bunlar tamamıyla istismar kaynaklı işler." diye konuştu. 'Eski bir CHP'li müftü karısı olduğunu iddia etti, sonra da özür diledi' hatırlatması üzerine Bozdağ, şu ifadeleri kullandı: "28 Şubat sürecine bakarsanız 28 Şubat'ın titirli, titirsiz hocaları vardı. Gezi Parkı sürecinin ulusalcı takımının hocaları var. İsminin önünde ilahiyatçı yazıyor, nasıl ilahiyatçılar ise? Müftü karıları da var. Geçmişte 28 Şubat'ta Fadime Şahin vardı. Başka isimler vardı. Onlar da farklı pozisyonda ortaya çıkarılmıştı bir kompozisyon içinde. Şimdi başka bir hanımefendi çıktı. Müftü hanımı olduğunu söylüyor. Zannedersem duayı da müftü hanımı yaparsa ilahiyatçı geçinenlerden amin diyenler çıkabilir. Biz amin demeyiz. Bizim amin diyeceğimiz yerler camilerdir, bu işin istismarcıları değil."

"TAYYİP BEY'İ HESAP ETMEDEN YAPTIKLARI HER İŞ BOŞA ÇIKACAKTIR"

Yaşananlar karşısında, 28 Şubat havası görüp görmediği yönündeki soruya da Bozdağ, "28 Şubat'ın sivil yapısını hayata geçirmek isteyen bir psikolojik harekat var. Böyle bir iklim yaratmak isteyen planlı bir çalışma var. Ama bu iklimi yaratmaları mümkün değil. Çünkü halk çok değişti. Onlar hala 68, 78 model. İkincisi de bütün dünyanın hayranlığını kazanmış milletinin lideri Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Başbakanıdır. Onların Tayyip Bey'i hesap etmeden yaptıkları her iş boşa çıkacaktır. O zaman geriye duran, aman nolur diyen bir yapı vardı, şimdi öyle değil. Emanete sahip çıkan, milletin önüne düşen ve biz bu emaneti kimseyle paylaşmayız diyen bir yapı var. Milli iradeye karşı saygısızlık yapanların karşısında duran bir irade var, boşuna rüya görüyorlar." şeklinde konuştu.

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...