Kurtulmuş: Katar gerilimiyle ilgili Cumhurbaşkanımız devreye girdi

Düzenleyen:
Kurtulmuş: Katar gerilimiyle ilgili Cumhurbaşkanımız devreye girdi

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Katar kriziyle ilgili açıklamalar yaptı.

Kurtulmuş Katar kriziyle ilgili ''Öncelikle şunu ifade etmek isteriz. Ortadoğu yeterince karışık. Ciddi manada siyasi istikrarsızlığın yaşandığı bir dönemden geçiyoruz. Ortadoğu artık yeni bir krizi kaldıracak noktada değildir. Yeni ve büyük bir krizin ortaya çıkmaması için aklı selimle hareket etmelerini temenni ederiz. Türkiye olarak Katarla da diplomasi kanallarını açık tutarak, diplomasiyle çözüm bulunması kanaatindeyiz.Cumhurbaşkanımız, ikili telefon görüşmeleri yaparak sorunun çözülmesi için  aktif biçimde sürece dahil olmuştur. Sayın cumhurbaşkanımızın görüşmeleriyle birlikte ümit ediyoruz ki mesafe alınır. Dolayısıyla önemli bir kriz olarak görülüyor. Bunun daha fazla büyümemesi gerekiyor. Türkiye olarak üzerimize düşen her sorumluluğu yerine getireceğiz.'' ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...