BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Sizden gelenler

Sizden gelenler

Evimizin neşe kaynağı ikizlerimiz; 10. yaş günlerini kutluyor... Mutlu, sağlıklı ve başarı dolu bir ömür diliyoruz... (...Şerife -Ali Babürşah’ın albümünden)



BERRA& BURAK Evimizin neşe kaynağı ikizlerimiz; 10. yaş günlerini kutluyor... Mutlu, sağlıklı ve başarı dolu bir ömür diliyoruz... (...Şerife -Ali Babürşah’ın albümünden) MESAJINIZ - (...Adnan Köse’nin kutlama mesajı) SEVGİLİ EŞİM SELMA Çocuklarımın annesi biricik yoldaşım; Evlilik yıl dönümümüz kutlu olsun... Allah yuvamızdan huzuru eksik etmesin... Seni seviyorum... TARİFİNİZ - (...Zehra Şen’in damak zevki) ETLİ MANTAR Malzemeler: > 200 gram mantar > 250 gram kuşbaşı et > 1 çorba kaşığı margarin > 1 baş soğan > Yarım limonun suyu > Tuz, karabiber, su. Yapılışı: Soğan doğranır, etle birlikte tencereye konur. Yağ ilâve edilir. Suyunu çekinceye kadar kavrulur. Yıkanmış mantarların sap ve şapka kısımları doğranır. Etin bulunduğu kaba konur. Tuz ve limon suyu ilâve edilir. Orta hararetli ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişmemişse, sıcak su ilâve edilip pişirmeye devam edilir. Afiyet olsun. BEŞ PARMAK Malzemeler: > 600 gr kemiksiz koyun eti > 200 gr kuyruk yağı > 1 adet elde açma yufka. (Hamuru mantı hamuru gibi olur). > 4 adet soğan > 4 adet koyun beyni > İsteğe göre baharat Yapılışı: Eti normal tuzlu suda haşlayın ve pişirin. Kuyruk yağını ve beyinleri de aynı suda haşlayın. Hepsini ufak ufak doğrayın ve bir kaba koyun. Yufkadan ince ince doğrayıp etin suyunda haşlayın ve bir tepsiye alın. Soğanları yarım halka şeklinde ve biraz kalınca doğrayıp etin suyunda haşlayın. Doğranmış yufkanın üstüne etleri, yağı, beyinleri ve baharatı yayın. Haşlanmış soğanları da üste yaydıktan sonra yerken her tabağa azar azar koyup üstüne et suyundan koyun. Yanında salatayla servis yapın. BELİŞ Malzemeler: > 250 gr kıyma > 2 adet soğan > 1 kaşık margarin > 4 bardak et suyu Hamur İçin: > 100 gr un > 1 kaşık kaymak > 2 adet yumurta > 1 kaşık şeker > 1 çay bardağı soda > 1 bardak süt Yapılışı: Hamur malzemelerinin hepsini karıştırıp yoğurarak hamuru hazırlayın. Küçük küçük parçalara bölün ve yayın. Bu parça hamurları yuva gibi yapın. Kıymayı ve soğanı karıştırıp içi hazırlayın. Yuvalara koyun ve önceden ısıtılmış fırında kızartın. Yerken yumuşaması için et suyu eklenmelidir. PÜF NOKTASI... MUTFAĞINIZA sinmiş kızartma kokusunu yok etmek için ızgaranın üzerine defne yaprağı, ada çayı yaprağı ve kekik yaprağı koyun...
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT