Dünya Bankası Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Düzenleyen:
Dünya Bankası Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Ekonomi Haberleri

“Türkiye sıkıntıyı beklenenden çabuk atlattı” diyen Dünya Bankası, 3 yıllık büyüme tahminlerini yukarı doğru revize etti

Dünya Bankası, Türkiye’nin 2017, 2018 ve 2019 yıllarına yönelik büyüme beklentilerini yükseltti. Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 3,5, 2018’de yüzde 3,9 ve 2019’da yüzde 4,1 genişlemesi bekleniyor. Banka tarafından yayınlanan “Küresel Ekonomik Beklentiler (GEP)” raporunun bir öncesinde Türkiye’nin bu yıl yüzde 3, gelecek yıl yüzde 3,5 ve 2019’da yüzde 3,7 büyüyeceğini öngörmüştü.
EN İYİSİ TÜRKİYE
Başarısız darbe girişiminin yanı sıra Rusya ile yaşanan sıkıntı sebebiyle geçen yıl ekonomisi yavaşlayan Türkiye’nin toparlanmasının beklenenden hızlı olması sebebiyle revizyon gerçekleştirildiği belirtilen raporda, “Türkiye’de büyümenin, siyasi belirsizlik azaldıkça, turizm iyileştikçe ve kurumsal bilançolar düzeldikçe yüzde 4’e doğru hızlanması bekleniyor.” ifadesine yer verildi. Raporda ayrıca Çin, Brezilya, Hindistan, Endonezya, Meksika, Rusya ve Türkiye’den oluşan en büyük 7 gelişen ülkenin toplam büyümesinin 2018 itibarıyla uzun vadeli ortalamasını aşacağı kaydedilirken, bu ülkelerin rolünün arttığı vurgulandı. Dünya Bankası’nın yaptığı revizyonda en yüksek çıkış da yine Türkiye’nin oldu.

Denizbank’ın reklam karakteri dizi oldu

Denizbank, televizyon reklamları için hayata geçirdiği ‘Deniz Adam’ karakterini, internet dizisi Görünen Adam’ın senaryosuna entegre ederek yeni bir projeye imza attı. Daha önce Robinson ve Cuma tiplemeleriyle reklam serisi yaparak adından söz ettiren Denizbank, şimdi de Deniz Adam’ı dizi karakterinin parçası haline getirdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, gençlerle yeni bir platformda buluşmayı sağlayacak projeleriyle, bir reklam karakterinin dizi başrolünde kullanıldığını belirterek, “Bu yeni yolculuğumuzda bizi fazla tanımayan gençlere ulaşmayı, onlarla daha fazla ilişkide olmayı amaçladık. Ardından yeni bir projemiz daha olacak. Onunla gençlere cep harçlığı da kazandırmak istiyoruz” dedi.

 

Pınar Süt 10 milyon lira yatırıma imza attı

Pınar Süt, 10 milyon lira yatırımla yeni ürünlerini piyasaya sundu. Vanilya aromalı ve Kakaolu Laktozsuz Pınar Protein adlı ürünlerini sunan ve ambalajında da değişikliğe giden Pınar’ın yatırımı hakkında bilgi veren Pınar Süt Genel Müdürü Gürkan Hekimoğlu, “Bu ürün 3 yıllık çalışmanın ürünü. Tüketicinin beklentilerini değerlendirdik, taleplerini karşılamak istedik. Yatırımlarımız devam edecek” dedi.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...