Bir bir kepenk indiriyorlar

Düzenleyen:
Bir bir kepenk indiriyorlar

TEKNOLOJİ Haberleri

Son dönemde kapanan e-ticaret girişimlerine Borusan Lojistik tarafından hayata geçirilen Bukoli de katıldı. Son 5 yıl içerisinde onlarca dev site faaliyetlerine son verdi

Ömer Temur

Türkiye’de bir dönem gözde iş alanlarından olan e-ticaret zor günler geçiriyor. E-ticaret siteleri yüksek lojistik maliyetleri ve düşük kârlılık sebebiyle kepenklerini bir bir indiriyor. Son olarak Markafoni’nin ardından e-ticaret girişimi Bukoli de faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Borusan Lojistik tarafından iki yıl önce hayata geçirilen Bukoli, müşterilerine gönderdiği e-posta ile 30 Haziran 2017 tarihine kadar vereceği siparişleri teslim edeceğini, bu tarihten itibaren faaliyetlerini sonlandıracağını açıkladı. Mahalle esnafını kargo teslim alma noktası alarak kullanan girişim, son dönemde kendine ait Bukoli teslimat kutuları/noktaları da açmaya başlamıştı. Borusan Holding, şimdiye dek İstanbul’un tamamını kapsayan hizmet ağı kurmuştu. 
Yaşanan mali zorluklar sebebiyle bugüne kadar kadar Markafoni ve Bukoli gibi onlarca e-ticaret sitesi kepenk kapatmak zorunda kaldı. 2011 yılında ePlanet Capital’den 5 milyon dolar yatırım alan ve ertesinde 2. tur yatırımını kapatan Vipdükkan, Temmuz 2013’te kapandı. Almanya’nın en büyük e-ticaret şirketlerinden OTTO Group’un tarafından Nisan 2009’da kurulan Limango.com ise Mart 2015’te kapanışını gerçekleştirdi. Bu kapanış OTTO gibi bir devin de bu sektörde zorlandığının ispatı olarak hafızalara kazındı. BingoMingo ve Clubbon da aynı kaderi paylaşan girişimlerden.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...