3. Havalimanından 350 noktaya uçulacak

Düzenleyen:
3. Havalimanından  350 noktaya uçulacak

Ekonomi Haberleri

Yapımı devam eden İstanbul 3. havalimanını dünyanın ‘gıptayla’ izlediğini kaydeden Bakan Ahmet Arslan “Yılda 200 milyon yolcuya hizmet edecek havalimanının hizmete girmesiyle dünya çapında şu anda 282 olan destinasyon sayımızı, 350’ye yükseltmeyi planlıyoruz” dedi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul 3. havalimanının hizmete girmesiyle Türkiye’nin dünya çapında 282 olan destinasyon sayısının 350’ye çıkacağını söyledi. Yeni havalimanının temel atma töreninin üçüncü yılı dolayısıyla değerlendirmelerde bulunan Bakan Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın Türkiye’de “uçmayan kimse kalmasın, hava yolu halkın yolu olsun” talimatları çerçevesinde önemli aşama kaydedildiğini ifade etti. Son 10 yılda aktif havalimanı sayısının 25’ten 55’e çıkarıldığını, Türkiye’nin her yerine uçakla gidilebilir hale geldiğini anlatan Arslan, yılda 35 milyon olan iç ve dış hat yolcu sayısının ise 180 milyona ulaştığını vurguladı.
BATAKLIKLAR KURUTULDU
Türkiye’nin havacılıkta dünyada da söz sahibi olacağına dikkati çeken Arslan, bu kapsamda bütün dünyaya hizmet edecek havalimanı yapma kararı alındığını ve İstanbul Yeni Havalimanı’nın temelinin 7 Haziran 2014’te atıldığını aktardı. Kömür ocaklarının olduğu bir yerde bataklıkları kurutup yeni bir alan kazandırdıklarının altını çizen Arslan, söz konusu alanda 10 milyar avroluk yatırımı, kamu-özel iş birliği şeklinde yaptıklarını ve 25 yıl boyunca yapılacak işletmeden de 22 milyar avro gelir elde edileceğini kaydetti.
YÜZDE 52,5’İ TAMAMLANDI
Yeni havalimanının önemine değinen Arslan, “İstanbul’a yapılan 3. havalimanını hem biz hem de dünya önemsiyor, bazen gıptayla bazen kıskançlıkla izliyorlar. Yılda 200 milyon yolcuya hizmet edecek havalimanının hizmete girmesiyle dünya çapında şu anda 282 olan destinasyon sayımızı, 350’ye yükseltmeyi planlıyoruz” diye konuştu. Arslan, mayıs ayı sonu itibarıyla yüzde 52,5 ilerleme sağlanan 3. havalimanının “aktarma havalimanı” konumunda olacağına işaret ederek, şunları kaydetti: “Dünyanın neresinden olursa olsun uçaklar gelecekler, ülkenizde transfer yapacaklar. Uçağın havalimanınıza inmesi bir gelir, yolcunun inmesi bir gelir ve yaptıkları alışverişlerden kaynaklı bir gelir elde ediyorsunuz. Aktarma havalimanları dünya havacılığında sizi hem merkez haline getiriyor hem ciddi bir şekilde katma değer oluşturma, gelir getirme anlamında da ülkenin büyümesine katkı sağlıyor.”

‘Çalışan sayısı 30 bine ulaşacak’

Türk ekonomisini büyük destek olacak 3. havalimanında, 3 bin 500’ü beyaz yaka olmak üzere yaklaşık 26 bin 700 kişinin çalıştığını ifade eden Arslan “Önümüzdeki dönemde çalışan sayısı 30 bin kişiye ulaşacak” dedi. Bakan Arslan, 2018’de birinci fazının tamamlanarak, açılışının gerçekleşmesiyle yılda 100 bin kişiye, 2025’te tam kapasiteye eriştiğinde ise yılda 225 bin kişiye istihdam sağlanacağını ifade etti.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...