Vatandaşlıktan atılacaklar

Düzenleyen:
Vatandaşlıktan atılacaklar

GÜNDEM Haberleri

108’i FETÖ, 22’si de PKK ve diğer örgüt bağlantılı 130 kişi 3 ay içinde Türkiye’ye dönmemeleri hâlinde vatandaşlıktan çıkarılacak.

Haber Merkezi ANKARA
HDP’li kaçak milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ile Tuğba Hezer’in yanı sıra FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in de bulunduğu 130 kişinin Türk vatandaşlığından çıkarılmalarına ilişkin resmi süreç başladı. 108’i FETÖ, 22’si de PKK ve diğer örgüt bağlantılı bu kişiler 3 ay içinde Türkiye’ye dönmezlerse, vatandaşlıktan çıkarılacaklar. Resmî Gazete’de isimleri ilan edilenler arasında geçen yıl dokunulmazlıklarının kaldırılacağını anlayınca yurt dışına kaçan HDP’li Milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer Öztürk’ün olması da dikkat çekti. Listede, eski HDP kökenli milletvekillerinden Özdal Üçer de bulunuyor. O isimler arasında, FETÖ’nün emniyet imamı olarak bilinen firardaki ‘Kozanlı Ömer’ kod adlı Osman Hilmi Özdil, Amerika’da örgütün önemli isimlerinden biri olan Kemal Öksüz, Özel Burç Okulları Genel Müdürü Sultan Sözeri, FETÖ’nün ‘para abisi’ Memduh Oğuz, Konya imamlarından İbrahim Karadayı, Eşref Çifci, Soner Cesur, İbrahim Özkara ve Ali Akın da yer alıyor. Konya İl eski Emniyet Müdürü Salih Tuzcu’nun oğlu Yabancılar Şube eski Müdürü Bahri Tuzcu da FETÖ operasyonları kapsamında aranan isimlerdendi, Bahri Tuzcu da 130 kişilik listede yer alıyor. Sayıları 7 bini bulan firari durumdaki diğer FETÖ’cüler için de kısa süre içerisinde aynı sürecin başlatılacağı belirtiliyor.
Bu şahısların vatandaşlıktan çıkarılmaları durumunda Türkiye’deki mal varlıklarına el koyulması da gündeme gelecek. Bu durum işledikleri suçlardan ceza almalarını da önlemiyor. Türkiye, uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını kullanarak, bu kişileri bulundukları ülkelerden iade edilmelerini isteyebilecek. Ceza Hukuku Uzmanı Prof. Dr. Ersan Şen, bir kişinin vatandaşlıktan çıkarılmasının o kişinin Türkiye’ye iade edilmesini engellemeyeceğini belirterek “Aslında Türkiye elindeki kozu ortaya koydu. Tüm bu tartışmalara rağmen, birinin vatandaşlıktan çıkarılması o kişinin iadesini engellemez ama süreci sekteye uğratabilir. İlgili ülkenin vatandaşlığına geçerse, Türkiye’deki idam tartışmaları da gerekçe gösterilerek, siyasi gerekçelerle iade etmeyebilir” dedi.

Vatandaşlıktan atılacaklar

Firari FETÖ’cüler ile kaçak HDP’lilerin Türk vatandaşlığından çıkarılacaklarına ilişkin başlatılan süreci kamuoyuna ilk gazetemiz duyurmuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...