Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sadece ByLock kullanana ceza yok

Düzenleyen:
Sadece ByLock  kullanana ceza yok

GÜNDEM Haberleri

Sadece ByLock kullandığı için gözaltına alınan ev hanımı, esnaf, öğrenci ve çiftçi artık tutuklanmayacak.

Ebru Karatosun ANKARA
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ soruşturmaları kapsamında 2 önemli adım attı. İlk olarak, hakkında işlem yapılarak gözaltına alınan şüphelilerin tutuklamalarına yeni kriterler geliyor. Buna göre hakkında soruşturma yapılarak ‘sadece’ örgütün kripto haberleşme programı olan ByLock’u kullandığı gerekçesiyle gözaltına alınan ev hanımı, esnaf, öğrenci ve çiftçi tutuklanmayacak. Ancak söz konusu kişilerin sadece ByLock’tan dolayı gözaltına alınıyor olması gerekiyor. Eğer bu kişilerin dosyalarında Bank Asya, himmet ve HTS gibi diğer delilleri içeren unsurlarda yer alıyorsa tutuklanacaklar.
Bu kapsama mahrem hizmetler ve örgütün kritik kurumlarında bulunan asker, polis, öğretmen, hakim-savcı, müfettiş ve bilgi işlem uzmanları girmiyor. Ancak asker, polis, mahrem hizmetler, hakim-savcı, müfettiş, öğretmen ve bilgi işlem uzmanları arasından etkin pişmanlıktan yararlanarak örgüt hakkında yeni kişi ismi ve ‘somut’ bilgi verenler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılacak. Etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyen FETÖ’cülerin yer, zaman ve kişi tespiti yapması çok önemli.
Başsavcılık, ikinci olarak ise artık mahkeme tutanaklarında ve soruşturma dosyalarında ‘Paralel Devlet Yapılanması (PDY)’ ibaresini kullanmayacak. Bundan sonra mahkeme tutanaklarında sadece ‘Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’ ifadesi yer alacak. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...