Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İki kişiden biri obez

Düzenleyen:
İki kişiden biri obez

SAĞLIK Haberleri

Medya takip ajansı İnterpress’in ülkemizde en sık görülen hastalıkları belirlemek amacıyla Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verilerinden derlediği bilgilere göre ülkemizde obezite tehlike sınırına yaklaşıyor.

Ziyneti Kocabıyık

Medya takip ajansı İnterpress’in ülkemizde en sık görülen hastalıkları belirlemek amacıyla Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verilerinden derlediği bilgilere göre ülkemizde obezite tehlike sınırına yaklaşıyor. 15 yaş üstü her iki kişiden biri obez ya da obezite sınırında. Buna göre 2016 yılında kadınların yüzde 23,9’unun obez, yüzde 30,1’inin ise obez öncesi olduğu görüldü. Erkeklerde ise bu oranların sırasıyla, yüzde 15,2 ve yüzde 38,6 olduğu belirlendi. Son 12 ay içerisinde 15 yaş ve üstü kişilerde en çok görülen hastalık türleri incelendiğinde yetişkinlerin en çok bel ağrısından şikâyet ettikleri görüldü. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...