Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Katar için acil diplomasi trafiği

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Katar için acil diplomasi trafiği

POLİTİKA Haberleri

Körfez ülkeleri ile iyi ilişkileri olan Türkiye, bu avantajını kullanarak devreye girdi. Hedef, tarafları diplomasi yoluyla uzlaştırmak.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada, Katar krizine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş şunları aktardı:
“Sayın Cumhurbaşkanımız, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın dönem başkanı sıfatıyla çok sayıda devlet ve hükümet başkanıyla bunların bir kısmı İslam ülkeleridir, bir kısmı Batı ülkeleridir, ikili telefon görüşmeleri yaparak sorunun çözülmesi için aktif bir şekilde sürecin içine dahil olmuştur. Önemli bir kriz gibi görünüyor. Bunun daha fazla büyümeden çözülmesi gerekir. Bölgede, Ortadoğu’da daha fazla gerginliklerin oluşmaması gerekiyor. Türkiye olarak bu sorunun çözülmesi için üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceğiz. Asıl olan diplomasi kanallarının açık tutulmasıdır. Bu konuda da Katar ile irtibatlı olarak diplomasi kanallarının açık tutulmasına gayret sarf ediyoruz.”
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da aynı konuda şunları kaydetti: Ramazan ayının ruhuna uygun şekilde kardeş ülkeler arasında yaşanan bu tatsızlığın bir an önce çözüme kavuşturulması için Cumhurbaşkanımız diplomatik temaslara başlamıştır.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...