Amatörden Süper Lig'e

Düzenleyen:
Amatörden Süper Lig'e

SPOR Haberleri

2003’te Süper Lig’den amatör kümeye kadar düşen sarı-kırmızılılar, Başkan Mehmet Sepil ile muhteşem bir geri dönüşe imza attı

TFF 1. Lig play-off finalinde Eskişehirspor’u penaltı atışları sonucunda yenerek adını Süper Lig’e yazdıran Göztepe’de büyük coşku yaşanıyor. Tam 14 yıl sonra gelen zaferin anlamı da oldukça büyük. Takım 2003’te Süper Lig’den düşmüş, amatör kümeye kadar gerilemişti. Göztepe, 2008-09 sezonunun başında Aliağa Belediyespor’un isim haklarını alarak TFF 3. Lig’de mücadele etmeye başladı. Önce 2. Lig’e ardından 1. Lig’e yükselen sarı-kırmızılı ekip, 2012-13 sezonunun son haftasında Tavşanlı Linyitspor’a yenilerek TFF 1. Lig’e veda etti. 
Sepil’le uçtular
Kulübün sahibi olan Altınbaş Holding, 2014-15 sezonunda hisselerini Göztepe taraftarı olan iş adamı Mehmet Sepil’e devretti. Sepil yönetiminde ilk sezonunda TFF 1. Lig’e yükselen Göztepe, geçen yıl da aynı ligde mücadele ettikten sonra bu sezon da Süper Lig vizesi almayı başardı. Öte yandan en son 2010-11 sezonunda Bucaspor ile Süper Lig’de temsil edilen İzmir’in hasreti de Göztepe’nin başarısıyla sona ermiş oldu. 

9 milyon dolar cepte
14 yıllık Süper Lig hasretine nokta koyan Göztepe, 9 milyon 150 bin doları (yaklaşık 32 milyon TL) kasasına koymayı hak etmiş oldu. Türkiye Futbol Federasyonu’nun Süper Lig’deki bütün kulüplere ayakbastı parası şeklinde dağıttığı bu miktar, sarı kırmızılılara Süper Lig’deki zorlu mücadele öncesi nefes alacak.

SANKİ SAVAŞA GELDİLER 
Maça sokulmaya çalışılan yasak maddelerin sergilenmesi için bile 10 metrelik masa kullanıldı. Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, “66 noktada alınan 3 arama noktalı önlemlere rağmen stadyum içine yanıcı ve patlayıcı madde sokuldu. Buna aracı olan kişi ya da kişilere idari ve adli soruşturma açıldı” açıklaması yaptı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...