Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

UNICEF: 100 bin çocuk DEAŞ'ın kıskacında

Düzenleyen:
UNICEF: 100 bin çocuk DEAŞ'ın kıskacında

DÜNYA Haberleri

BM Çocuk Fonu UNICEF'den Musul'daki insani dramla ilgili uyarı geldi. UNICEF kentin DEAŞ'ın elinde kalan bölümünde 100 bin kadar çocuğun aşırı tehlikeli koşullarda mahsur kaldığını açıkladı.

UNICEF Irak temsilcisi Peter Hawkins çocukların DEAŞ militanları tarafından canlı kalkan olarak kullanıldığını ya da iki ateş arasında kaldıklarını söyledi. Hawkins, çocukların DEAŞ tarafından savaşa zorlandığını da belirtti. 

Musul'da hastanelerin de saldırı altında olduğu belirtildi. UNICEF'ten yapılan açıklamada, "Musul'un batısında aralarında çok sayıda çocuğun da olduğu sivillerin öldürüldüğüne dair haberler alıyoruz" denildi. 

Sivillerin, bazılarının iyice şiddetlenen çatışmalardan kaçarken öldürüldüğü ifade edildi. 

163 SİVİL ÖLDÜRÜLDÜ 

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Prens Zeyd Raad El Hüseyin de dün Musul'un batısında 163 sivilin DEAŞ tarafından öldürüldüğünü söyledi. 

700 BİN SİVİL KENTTEN KAÇTI 

Irak ordusu ocak ayında Musul'un batısını ele geçirmiş ve 27 Mayıs'ta da kentin batısında DEAŞ militanlarının sıkıştığı bölgeyi ele geçirmek için yeni bir saldırı başlatmıştı. 

Musul'un savaştan önceki nüfusunun üçte birine yakını, yaklaşık 700 bin kişinin şimdiye kadar kentten kaçtığı bildiriliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...