TSK Hakkari ve Bitlis kırsalında 8 hedefi imha etti

Düzenleyen:
TSK Hakkari ve Bitlis kırsalında 8 hedefi imha etti

GÜNDEM Haberleri

Türk Silahlı Kuvvetlerince Hakkari ve Bitlis kırsallarında düzenlenen hava destekli operasyon kapsamında dün, barınak, silah mevzisi ve silah deposunun bulunduğu bölücü terör örgütüne ait 8 hedef imha edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Hakkari ve Bitlis kırsalına düzenlenen hava harekatı sonucunda tespit edilen teröristlere ait 8 hedefin imha edildiğini açıkladı. Hakkari'nin Şemdinli ve Yüksekova ilçelerinde ise 2 el yapımı patlayıcının imha edildiği bildirildi. TSK’dan yapılan açıklamada, 5 Haziran 2017 tarihinde Hakkari ve Bitlis kırsallarında icra edilen hava destekli operasyon kapsamında terör örgütü mensuplarınca kullanıldığı tespit edilen 8 hedef (2 barınak, 1 muhabere sistemi ve 5 silah/malzeme deposu) Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları tarafından imha edildiği belirtildi. Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarının emniyetle üslerine döndükleri ifade edildi.  Ayrıca, Hakkari’de güvenlik güçlerince icra edilen arazi aramalarında, Şemdinli’de bir el yapımı patlayıcı, Yüksekova’da bir el yapımı patlayıcı olmak üzere toplam 2 el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildi. Bingöl/Genç’te, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında  ise tespit edilen 2 sığınak içerisinde  30 pil, 100 metre elektrik kablosu, 500 kilogram gıda maddesi ve çok miktarda muhtelif malzeme ele geçirildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...