Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereğini yaparız

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereğini yaparız

GÜNDEM Haberleri

​Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'ndeki iftar yemeğinde açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından önemli satırbaşları:

"Müslümanlar için Ramazan, yardımlaşma, dayanışma, yoksulların sevindiği rahmet ve bereket ayıdır.

Son bir haftada yaşadığımız acı hadiseler çetin sınamaların en bariz yansımalardır. Afganistan ve İngiltere başta olmak üzere kalleş terör saldırılarında hayatlarını kaybedenlere taziyelerimi sunuyorum. Teröristin kimliğine, mağdurların milliyetine bakmadan tüm terör eylemlerini lanetliyoruz.

Suikaste uğrayan Karlov'u yad ediyorum. Çünkü o da bizim bu sofralarımızın müdavimlerindendi. Karlov'u iyi bir insan ve ülkemizin gerçek bir dostu olarak hatırlayacağız. Bu süreçte 50 bin üzerinde vatandaşını terör eylemlerinde kaybeden bir ülke olarak dostlarımızı çok iyi anlarız. Tüm terör eylemlerini lanetliyoruz.

PKK ne ise DEAŞ'lılar da aynıdır. Masumların canları ve kanları üzerinden ikbal devşirmeye çalışan bu ihanet çeteleri ortak mücadelemizdir. Gereken tedbirleri almadan asıl sorunu çözemeyiz. Bataklığı kurutmamız lazım. Küresel terör tehdidini bertaraf etmenin yolu işbirliğimizi istihbarat birimlerimiz arasındaki bilgi paylaşımlarını artırmamızı gerekiyor.

Küresel ölçekte işbirliğine vurgu yapıyoruz. Maalesef onca çabamıza rağmen terörizm ile mücadele konusunda beklediklerimizin çok uzağındayız. Böyle bir önemli mesele karşısında ikircikli tavrılar bizi üzüyor. Yüzlerce vatandaşını kaybetmiş dost ülkeler bile iyi terörist kötü terörist ayrımına gidiyor.

Kendisinden başka hiç kimseye hayat hakkı tanımayan bir terör örgütü, kesinlikle demokratik güç olamaz. 

"Ben senin dostunum" demek işi çözmüyor. Bizde bir laf vardır, 'Bal demekle ağız tatlanmaz, bal yenirse ağız tatlanır." Onun için biz lafla peynir gemisini yürütmüyoruz. Bize icraat lazım.

Bizim topraklarımıza yönelik en ufak bir taciz olursa, gereğini yaparız. Milletimizin daha fazla bedel ödemeye tahammülü kalmadı."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...