Suudi iş adamı Adnan Kaşıkçı hayatını kaybetti

Düzenleyen:
Suudi iş adamı Adnan Kaşıkçı hayatını kaybetti

GÜNDEM Haberleri

Suudi Arabistanlı işadamı Adnan Kaşıkçı, İngiltere'nin başkenti Londra’da hayatını kaybetti.

Ailesi, parkinson tedavisi gören 82 yaşındaki Kaşıkçı’nın bugün  Londra’da öldüğünü açıkladı.Servetini silah ticaretiyle yapan Kaşıkçı, 1970 ve 1980’li yıllarda  dünyanın en zengin kişileri arasındaydı. Kaşıkçı, özellikle 1980'lerde sık sık  geldiği Türkiye'de de tanınan bir kişiydi.Filipinler'in eski lideri Ferdinand Marcos ile ilişkisi nedeniyle  maruz kaldığı suçlamalar yüzünden bir süre İsviçre’de hapis yatan Kaşıkçı, bu  soruşturmada aklanmıştı.

İşadamı kimliğinin yanında magazin dünyasının da tanınan yüzleri  arasında yer alan Kaşıkçı, bir dönem dünyanın en büyük yatlarından birine sahip  olmasıyla da gündeme gelmişti. 86 metrelik “Nabila” adlı yatını önce Brunei  Sultanı, ondan da ABD Başkanı Donald Trump satın almıştı.  Yat, bir James Bond  filminde de kullanılmıştı.Kaşıkçı, Prenses Diana ile araba kazasında hayatını kaybeden Dodi  Fayed’in de dayısıydı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...