HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kocaman'dan Volkan ve Terim açıklaması

Düzenleyen: /
Kocaman'dan Volkan ve Terim açıklaması
Aykut Kocaman, Haber

SPOR Haberleri

Konyaspor ile Türkiye Kupası'nı kazanan ve 5 yıl aradan sonra sarı-lacivertli takıma geri dönen tecrübeli Teknik Direktör Aykut Kocaman, birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

"2012'DE ŞAMPİYON OLAMAYACAĞIMIZI BİLİYORDUK""3 Temmuz'dan sonraki sezon, belinden aşağısı kesilmiş takım olarak hem lig hem kupa şampiyonu olabilirdik. Ama 12 Mayıs 2012 asla olamayacağımızı bildiğimiz bir gündü. Öyle de sahaya çıktık. 'Bu kadar iş yaptık hem lig hem kupa şampiyonu oldular' diyeceklerdi."

Atiker Konyaspor ile Türkiye Kupası'nı kazanan ve 5 yıl aradan sonra Fenerbahçe'ye dönen Aykut Kocaman, birbirinden önemli açıklamalarda bulundu. Kocaman, Fenerbahçe, Aziz Yıldırım, Volkan Demirel ve Fatih Terim hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

"YILDIRIM İLE ORTAK NOKTAMIZ F.BAHÇE"

"Aziz Yıldırım için de, Aykut Kocaman için de aslolan Fenerbahçe ve menfaatleri. Başka bir cümle etmeye gerek yok. Sayın Aziz Yıldırım ve kendi adıma bunu söyleyebilirim. Ortak alanımız Fenerbahçe'dir. Fenerbahçe'nin layık olduğu yere gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Eğer bunda benim katkım olacaksa, bu katkıyı seve seve vermeye hazırım."

"Aziz Yıldırım'dan hiçbir şartım olmadı. Esas olan iştir, çalışmadır, başarıdır ve gidişattır. Bunların ötesindeki şeyler sadece Fenerbahçe için değil bütün kulüpler için önemli değildir. Bu ülkenin insan yapısını biliyorum. Bu ülkede her şeyi gördüm, geçirdim. Önemli olan gidişat ve başarıdır."

"TÜRKİYE FUTBOL DİREKTÖRÜ NE İŞ YAPAR BİLMİYORUM!"

"Türkiye Futbol Direktörlüğünün içeriğini bilmiyorum. Görev tanımının ne olduğunu açıkçası bilmiyorum. Gerekli miydi gereksiz miydi... Demek ki gerek görmüşler diye düşünüyorum. Futbol takımı teknik direktörlüğü bambaşka bir alandır, ülkenin futbolunun eğitmenliği bambaşka bir alandır."

"Bana bir gün Türk futbolunun eğitim dairesinin başına geç deseler, 'ben bu işi bilmiyorum' der teşekkür ederim. Ben yıllardır yarışmacıyım, takım yönetirim. Türkiye Futbol Direktörlüğü çok geniş bir alanı kapsıyor. Fatih Terim'in bunun neresinde olduğunu, ne kadarı olduğunu, ben gözlemlediğim zaman anlayamıyorum."

"Futbol direktörlüğünün içini bilmiyorum. Çok kapsamlı bir şey bu. Türkiye Futbol Direktörlüğü, Fatih Terim gittikten sonra devam edecek mi etmeyecek mi bilmiyorum. Anlayabilmek mümkün değil. Hangi takke hangi külah o zaman. Fatih Terim gittikten sonra bu görev devam edecek mi mesela?"

"MİLLİ TAKIMI İSTEMEMEK ABSÜRT OLUR"

"Ülkenin temsil yeri bambaşka. Ben de çok isterim A Milli Takım'ın başına geçmeyi mama doğru zamanda doğru yerde olmak gerekir. İstememek absürt olur."

"FENERBAHÇE KADROSU TÜRKİYE'NİN EN İYİSİ'

"F.Bahçe'nin kadrosu bireysel anlamda Türkiye'nin en iyi kadrosu. Beşiktaş'tan aşağı kalır yanı yok. Beşiktaş'ta 2 senedir şampiyon olan takımın büyüyen oyuncuları var. Aldığı sonuçlardan dolayı Fenerbahçe'nin oyuncuları değersiz olarak nitelendiriliyor.2 sene önce buraya gelen Van Persie'den daha iyi kaç forvet bulabilirsiniz? Futbol ortamımız oyuncuları değersizleştiriyor. Düzenli bir takım için işleyen oyuncudan ziyade şapkadan tavşan çıkaran oyuncu arıyoruz."

"BİR KALECİYE DAHA İHTİYAÇ VAR"

"Volkan Demirel tek ana kaleci olarak gözüküyor. Hedefimiz her kulvarda final olacağı için 60 küsur maç oynayacağız. Fenerbahçe'nin en az onun klasında bir kaleciye ihtiyacı var."

"VALBUENA'DA KUYT'I GÖRÜYORUM"

"Valbuena'yı gerçekten beğeniyorum.. Defalarca Fransa milli formasını giymiş, üst seviyede futbol oynamış.. Ama hala bugün futbola başlamış ve çok ihtiyacı varmış gibi iştahlı top oynuyor.. Benim onda gördüğüm teknik, son paslar, adam eksiltme, beceriden öte gördüğüm en önemli şey Kuyt'ta gördüğümle aynı.. Son ana kadar direnen ve vazgeçmeyen bir oyuncu olması.. Yakından tanıma şansım olacak mı bilmiyorum ama olursa en çok bunu gözlemleyeceğim.. 'Acaba yanıldım mı yanılmadım mı?' diye.. Valbuena ile ilgili çok olumluyum.. Bunun temel nedeni de sahip olduğu teknik beceriden çok taşıdığı oynama arzusu.."

"ALEX MEVZUSU NEDİR ANLAYAMADIM!"

"BELKİ de Alex polemiği nedeniyle 'Aykut Kocaman yıldız sevmez' lafı yersiz bir şehir efsanesi haline dönüştü.. Halbuki biz o dönem F.Bahçe'de takımı Alex'in etrafına kurduk.. Alex en faxla süreyi benim zamanımda almış.. Nedir yani bu Alex mevzuu, nedir, kriterleri nedir, anlayabilmek mümkün değil. Sakat olduğu, cezalı olduğu zamanlar dışında hemen hemen bütün maçlarda oynamış, en formda dönemini en yaşlıyken benim zamanımda geçirmiş."

"Sonra niye bu yakıştırmalar anlayabilmem mümkün değil. Beni birazcık tanıyanlar şunu bilir, ben yaptığım hatalarla yüzleşirim.. E dolayısıyla şunu anlayamıyorum mesela: Bu yargıyı oluşturan kriterler nedir? Bana 'Savunma futbolu oynatıyorsun' da diyorlar.. Ben de diyorum ki 108 maç F.Bahçe'nin başında çıkmışım.. Bu dönemde 4 büyük takım arasında en fazla gol atan F.Bahçe olmuş, eğer buysa kriter.. En fazla puan toplayan takım da F.Bahçe olmuş.. Ve Türkiye'de en fazla yargılanan insan da benim.."

"TÜM KONYASPOR'U TRANSFER EDERİM"

"İmkanım olsa bütün Konyaspor takımını gittiğim yere götürmek isterim. Hem ben onlara hem onlar bana çok güvendi. Sadece Ömer Ali'yi değil hepsini seve seve alırım."

"HAKEMLERİN BEDEN DİLİNİ GÖRÜYORUM"

"BU sezon Konyaspor'a yapılan hakem hatalarının iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum. Hakemlerin beden dilini, yapmaya çalıştıklarını görüyorum. Sistematik kelimesini kullanmasam da içimden geçen bu."

"NE OLDU DA FENERBAHÇE BU HALE GELDİ"

"İmza attığım andan itibaren karşılaşacağım bir sürü sorun var. Yapacağım tek şey 'ne olmuş da bu kulüpte bu oyuncular bu hale gelmiş' sorusunun yanıtını bulmaya çalışacağım.Fenerbahçe dünya standardında bir takım olmak istiyorsa dünyada oynanan oyun ne ise buna uygun davranmak zorundasınız. Hiçbir futbolcuya önyargım yok. Top rakipteyken artık herkes savunmacı. Topun da kıymetini bileceksiniz topa sahip olacaksınız."

"PROBLEMİMİZ LENS DEĞİL"

"Yıldız oyuncunun takımın yükünü çeken oyuncu olması gerektiğini düşünüyorum.. Yıldız gerçekten elini taşın altına sokar. Lens'i veya başkasın tarif ederek konuşmuyorum. Ben yıldız oyuncunun takımın yükünü çeken oyuncu olması gerektiğini düşünüyorum. Yıldız gerçekten elini taşın altına sokar, sorumluluk alırsa zaten başımın üstünde yeri var."

"Yıldız tabiri konulan pek çok oyuncuyla 2.5 sene çalıştım ben F.Bahçe'de. Benim zamanımda en fazla golü attılar, en fazla süreyi aldılar, en fazla asisti yaptılar.. Ama bu durum başka türlü yansıtıldı. Ben işimi yaparım kenara çekilirim. Ben de yıldız oyuncuydum. Kendime yapılmasını istemediğim hiçbir şeyi başkasına yapmadım."

"Lens 17-18 milyon Euro para verilerek Sunderland tarafından transfer edilmiş. İngiliz takımları bize göre transferde daha az hata yapar. Şimdi bu oyuncular olumsuz çok özellik varsa bunu görmemiş olamazlar. Orada belki uyumsuzluk olmuş olabilir. Bunların hepsi de değerli futbolcular. Yeteneksiz olup da 18 milyon Euro'yu görmek çok mümkün değil tabii ki. Bakın burası Türkiye.. Bizim problemimiz Lens filan değil.. Bizim problemimiz grupları da bireyleri de verimsizleştirmek. Düzen yok, düzen kurmaya da izin yok.. Hep anlık olaylardan anlık çözümlere doğru gidiyoruz. Bütün problemleri ya kapının arkasına ya halının altına atmaya çalışıyoruz."

"AYRILIK NEDENİM 3 TEMMUZ STRESİ"

"Fenerbahçe Teknik Direktörlüğü sadece idman yaptırmak değildir, pek çok şeyi beraber yönetmeniz gerekir. Ama bu ablukayla savaşma hali değildir."

"Esas itibarıyla benim ayrıldığım gün 3 Temmuz sürecinin bende yarattığı stres, gerilim ve yorgunluktu.. Ben başkanla yaptığım görüşmeden sonra ordan ayrılırken temel neden şuydu: Yorgundum ve başkanla yaptığım görüşme, bir adım sonrasında hem bana ve takıma doğru kararlar vermede büyük zararlar vereceğimi düşündürdü. Gerçekten zihinsel olarak çok yorgundum, her şeye açık görüyordum kendimi. Çekilmeyi doğru buldum. O çekilmeyi doğuran şey de 3 Temmuz sürecidir."

"2012'DE ŞAMPİYON OLAMAYACAĞIMIZI BİLİYORDUK""3 Temmuz'dan sonraki sezon, belinden aşağısı kesilmiş takım olarak hem lig hem kupa şampiyonu olabilirdik. Ama 12 Mayıs 2012 asla olamayacağımızı bildiğimiz bir gündü. Öyle de sahaya çıktık. 'Bu kadar iş yaptık hem lig hem kupa şampiyonu oldular' diyeceklerdi."

Atiker Konyaspor ile Türkiye Kupası'nı kazanan ve 5 yıl aradan sonra Fenerbahçe'ye dönen Aykut Kocaman, birbirinden önemli açıklamalarda bulundu. Kocaman, Fenerbahçe, Aziz Yıldırım, Volkan Demirel ve Fatih Terim hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Aykut KocamanAziz YıldırımFenerbahçeValbuenaKuytLens

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...