Erdoğan: Katar'a desteğimiz sürecek, burada farklı bir oyun oynanıyor

Düzenleyen:
Erdoğan: Katar'a desteğimiz sürecek, burada farklı bir oyun oynanıyor

GÜNDEM Haberleri

Katar krizi başladığından bu yana en detaylı değerlendirmesini yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Katar'a destek vermeye devam edeceğini belirterek "Burada farklı bir oyun oynanıyor" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen iftarda büyükelçiler ile bir araya geldi.İftarın ardından büyükelçilere seslenen Erdoğan, Katar kriziyle ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın Katar konusundaki açıklamaları:

"KATAR'A YAPILANLARI DOĞRU BULMUYORUM"

Bölgemizdeki sorunlar henüz çözüme kavuşmamışken, maalesef yeni sıkıntılarla karşı karşıya kalıyoruz. İşte bunlardan biri de Katar meselesidir. Katar'a karşı yapılan yaptırımları peşinen doğru bulmadığımı ifade etmek istiyorum.
Dayanışma ve işbirliğine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz dönemde yaşanan bu hadise, bölgemizdeki hiç bir ülkenin yararına değildir. Körfez İşbirliği Konseyi ülkelerinin kendi aralarındaki meseleleri karşılıklı diyalogla çözmesi en doğru yoldur.

"KATAR'IN TUTUMUNU TAKTİRLE KARŞILIYORUZ"

Bu çerçevede Katar'ın ortaya koyduğu soğukkanlı ve yapıcı tutumu taktirle karşılıyoruz. Teröre karşı mücadele verdiğini bildiğimiz Katar'ın bu şekilde izole edilmesi hiç bir sorunun çözümüne katkı sağlamayacaktır.

"İLİŞKİLERİMİZİ GELİŞTİREREK SÜRDÜRECEĞİZ"

Türkiye olarak, 15 Temmuz darbe girişimi başta olmak üzere en zor zamanlarımızda daima desteklerini hissettiğimiz tüm dostlarımız gibi Katar'la da ilişkilerimizi geliştirerek sürdüreceğiz.

"ŞEYH TEMİM KARDEŞİMLE GÖRÜŞTÜM"

Diğer ülkelerin Katar'la olan sorunlarının çözümü konusunda da üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bu çerçevede dünden itibaren çeşitli temaslarda bulunmaya başladım. Öncelikle Katar Emiri Şeyh Temim Kardeşimle görüşerek, yaşananlardan dolayı duyduğumuz üzüntüyü kendisine ifade ettim. Aynı şekilde Kral Selman'la da uzun bir görüşmem oldu. Sayın Putin ile, Kuveyt Emiri El Sabah il görüştüm. Bu görüşmelerde konu Körfez'deki sorunun aşılmasıydı.
Yine bugün , Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife, Ürdün Kralı 2. Abdullah, Lübnan Başbakanı Saad Hariri ve Malezya Başbakanı Necip Tun Abdürrezzak ile görüştüm.

"BU AYLAR HARAM AYLARIDIR"

Bütün bu görüşmelerde tabii ki derdim, bu sorunu nasıl aşarız, Körfez'e bu birliği yeniden nasıl getiririz? Müslümanlar için bu ay, haram aydır. Bu ayda Müslüman'ın kanı, canı, malı haramdır. Burada hassas olmamız lazım. YArın da görüşmelerimizi devam ettireceğiz.

"BÖYLE BİR ŞEY OLSA İLK BEN KARŞI ÇIKARDIM"

Katar'a yönelik tüm yaptırımların en kısa sürede kaldırılacağını ümit ediyorum. Çünkü Katar'ın bir terör zanlısı olarak tavsif edilmesini çok ağır bir itham olarak görüyorum. 15 yıllık dönemimde kendilerini yakından tanıyorum. Böyle bir şey olsa karşılarına çıkacak ilk devlet başkanı ben olurum.

"BURADA FARKLI BİR OYUN OYNANIYOR"

Burada farklı bir oyun oynanıyor. Ama bu oyunun arkasında kimler var, şu anda onu henüz tespit edebilmiş değiliz. Bölge ülkeleri olarak gücümüzü kendi iç mücadelemiz yerine sorunun asıl kaynaklarına yöneltmemiz gerekiyor. Bölgenin karışıp gerilimin artması için fırsat kollayanların umutlarını boşa çıkarmalıyız.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...