Gezi eylemcisinin çantasından molotof kokteyli çıktı

Gezi eylemcisinin çantasından molotof kokteyli çıktı

GÜNDEM Haberleri

Adana'da Gezi Parkı gösterilerine destek eylemine katılan 20 yaşındaki Mahmut Yiğit'in sırt çantasında 6 molotof kokteyli, 2 gaz maskesi, 2 sapan ile 75 misket ele geçirildi.

Adana'da Gezi Parkı gösterilerine destek eylemine katılan 20 yaşındaki Mahmut Yiğit'in sırt çantasında 6 molotof kokteyli, 2 gaz maskesi, 2 sapan ile 75 misket ele geçirildi. Mahmut Yiğit'in gözaltına alınmasını engellemek isteyen 39 yaşındaki Serpil Aslan, 'güvenlik güçlerinin görev yapmasına engel olmak ve mukavemet' suçundan gözaltına alındı. nbsp;Merkez Seyhan İlçesi'nin İnönü Caddesi'nde öğle saatlerinde uygulama yapan Terörle Mücadele ve Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, Gezi eylemlerine destek yürüyüşü yapan Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) üyesi bir grubu kontrol etmek istedi. Ekiplerin elinden kaçmak isteyen Mahmut Yiğit, kısa süren kovalamacanın ardından yakalandı. Mahmut Yiğit'in yakalandığını gören Serpil Aslan polise direnerek arkadaşının bırakılmasını istedi. Mahmut Yiğit ile Serpil Aslan ekiplerce gözaltına alındı. Mahmut Yiğit'in sırt çantasından yapılan aramada 6 molotof kokteyli, 2 gaz maskesi, 2 sapan ve 75 misket ele geçirildi.
'Terör amaçlı örgüt kurmak, örgüt propagandası yapmak ve 2911 sayılı gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet' suçlarından çok sayıda kayıtları bulunan Yiğit ve Aslan, Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Güvenlik Şube Müdürlüğü'nden çıkartılan şüpheliler, 'Bize gücünüz yetmez, biz kazanacağız' ve 'Her yer Taksim, her yer direniş' sloganları attı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...