Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Trump'tan Kral Selman'a telefon

Trump'tan Kral Selman'a telefon

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Donald Trump ile Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz arasındaki telefon görüşmesinde iki liderin bölgesel istikrar ve terörün finansmanının önlenmesi konularını ele aldığı bildirildi.

Beyaz Saray, Trump-Kral Selman görüşmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Başkan Donald Trump, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile konuştu. İki lider terör örgütlerinin finansmanının ve bölgedeki herhangi bir ülke tarafından aşırılıkçılığın yaygınlaştırılmasının önlenmesiyle ilgili konuları ele aldı. Başkan, birleşik bir Körfez İşbirliği Konseyinin, bölgesel istikrarın yaygınlaştırılması ve terörün mağlup edilmesinde kritik olduğunun altını çizdi."
Trump, Katar ve bazı Körfez ülkeleri arasındaki krize ilişkin Twitter hesabından dün yaptığı paylaşımda Katar'ı hedef alarak, "Kral ve 50 ülke temsilcileriyle buluştuğum Suudi Arabistan ziyaretinin faydalı olduğunu görmek memnuniyet verici. Aşırılığın finansmanına karşı katı bir çizgiyi takip edeceklerini söylemişlerdi ve tüm göstergeler Katar'ı işaret ediyordu. Belki de bu, terör korkusunun sonunun başlangıcı olacaktır." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır ve Yemen dün sabah yaptıkları açıklamalarla "teröre destek vermekle suçladıkları" Katar ile diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu. Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatarak, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istemişti. Katar'a karşı yapılan diplomatik ablukaya Maldiv Adaları ve uluslararası toplumca meşruiyeti olmayan darbeci general Halife Hafter destekçisi Libya Tobruk hükümeti ile Moritanya da katılmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...