Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kadir Topbaş, otellerde rezervasyon kayıpları var

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Kadir Topbaş, otellerde rezervasyon kayıpları var

Ekonomi Haberleri  / İHA

Kadir Topbaş, Gezi Parkı olaylarının turizmde ciddi kayıplara neden olduğunu belirterek, 'Otellerde ciddi anlamda rezervasyon kayıpları var' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Gezi Parkı olaylarının turizmde ciddi kayıplara neden olduğunu belirterek, "Talimhane bölgesi başta olmak üzere otellerde ciddi anlamda rezervasyon kayıpları var" dedi. nbsp;
Başkan Kadir Topbaş, Gezi Parkı olayları nedeniyle etkilenen turizm sektörünün temsilcileriyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yatırım ve Hizmetleri Bilgilendirme Merkezi'nde bir araya geldi. Burada gazetecilere açıklama yapan Başkan Topbaş, turizmdeki kayıplarla ilgili olarak, "Bunun tsunamisi olarak arkasından gelecek dalgalara baktığımız zaman 1-2 yıl içerisinde toparlayamayacağımız unsurlar ortaya çıkabilir. Endişemiz burada. Yani 1-2 yıl daha etkileyebilir, bu sıkıntılar devam edebilir. Özellikle sosyal medyayı kullanan gençler turizm konusunda bize destek verebilir, bu yaraları birlikte sarabiliriz" dedi. nbsp;Talimhane bölgesi başta olmak üzere ciddi anlamda rezervasyon kayıpları olduğunu anlatan Başkan Topbaş, "İlk önce buradaki insanlar rezervasyonlarını iptal ederken, İstanbul'un başka noktalarına gittikleri düşünülmüş. Ama İstanbul'u terk edenler, hatta Türkiye'deki turizmi de etkileyecek boyuta gelmekte olduğunu görenler var. Kaybeden ülke olur. İstanbul'suz bir turizmin olması mümkün değil. Dünyada turizmde ciddi kayıplar varken, İstanbul ve Türkiye başarılara imza atarken bunu geriye sarmak, yok etmek kimseye bir fayda getirmeyecek, çok ciddi kayıplar ortaya çıkabilir. İnşallah yanlıştan hepimiz döneceğiz" diye konuştu.
Çıkan olaylarda 99 tane otobüs, 19 tane halk otobüsü, 16 itfaiye aracı ve durakların takrip olduğunu anlatan Topbaş, Taksim'deki yayalaştırma çalışmalarının da sürdüğünü kaydetti. Topbaş, "O inşaatın tamamlanması gerekiyor. Çünkü trafik ciddi şekilde sıkıntı oluşturuyor. Gezi Parkı içinde bir düzenleme yaptık. Şu anda bitme noktasına geldi. Valimizin vereceği talimat doğrultusunda halkımız da buraya girecektir" dedi.
Başkan Topbaş, yayalaştırma çalışmalarının son aşamaya geldiğini de belirterek, "Taksim'de inşaatın yüzde 70-80'i bitmiş durumda" şeklinde konuştu.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...