Sıfırlanan ÖTV ile 3 ayda 2 milyon beyaz eşya satıldı

Düzenleyen:
Sıfırlanan ÖTV ile 3 ayda  2 milyon beyaz eşya satıldı

Ekonomi Haberleri

Beyaz eşya ve küçük ev aletlerinden alınan Özel Tüketim Vergisinin (ÖTV) şubat başında sıfıra çekilmesinin ardından beyaz eşya satışları patladı.

Beyaz eşya ve küçük ev aletlerinden alınan Özel Tüketim Vergisinin (ÖTV) şubat başında sıfıra çekilmesinin ardından beyaz eşya satışları patladı. Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBEST) verilerine göre buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve fırından oluşan 4 beyaz eşya grubunda ocak ayında 481 bin civarında seyreden iç pazar satışları, ÖTV indiriminin devreye girmesiyle şubatta 599 bin, martta 734 bin ve nisanda 712 bini geçti. Böylece, ÖTV indiriminden sonraki 3 aylık dönemde beyaz eşya satışları toplamda 2 milyon 46 bin 649 olarak kayıtlara geçti. Bu dönemde, toplam üretim 6 milyon 675 bin, ihraç edilen ürün sayısı da 4 milyon 123 bin adet oldu.
EN ÇOK ÇAMAŞIR MAKİNESİ
Dernek verilerine göre, ÖTV indiriminin geldiği ilk ay olan şubatta 4 ana ürün grubunda 1 milyon 914 bin 342 adet ürün üretildi. Söz konusu ürünlerin 599 bin 579’u iç pazara satılırken, bunlar içerisinde en fazla satış çamaşır makinesinde oldu. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...