Vodafone’dan Türkiye’ye 20 milyar lira

Düzenleyen:
Vodafone’dan Türkiye’ye 20 milyar lira

Ekonomi Haberleri

Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan Türkiye’nin geleceğine güvendiklerini belirterek “Bu yıl 1 milyar liralık yatırım yapacağız. Toplam yatırımlarımız 20 milyar lirayı bulacak” dedi.

Ömer TEMÜR

Vodafone Türkiye 4.5G ile yatırımlarda gaza bastı. Geçtiğimiz yıl 1,2 milyar lira yatırım yapan Vodafone, bu yıl da 1 milyar lira yatırım yapacak. Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan Türkiye’deki 10’uncu yıllarını başarıyla tamamladıklarını belirterek “Türkiye’nin potansiyeline hep inandık. Türkiye’nin geleceğine güveniyoruz. Yatırımlarımızda hız kesmeyeceğiz. 1 milyar liralık yatırımla birlikte toplam yatırımımız 20 milyar lirayı bulacak” dedi. 
Vadofone Türkiye’nin 2016 mali yılını da değerlendiren Deegan Türkiye’de en geniş 4,5G kapsaması sağlayan ve en fazla 4.5G müşterisine sahip operatör olduklarını belirterek şunları söyledi: Sabit genişbantta yüzde 55 büyüme ile 562 bin müşterimiz oldu. Servis gelirlerimiz yüzde 16 artışla 8 milyar lira tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. FAVÖK yüzde 30 artışla 2,3 milyar lira olarak gerçekleşti. 
9 MİLYON 4.5G MÜŞTERİSİ
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy da 9 milyon 4.5G kullanıcısına ulaştıklarını belirterek, 4.5G kullanıcılarının yüzde 41’inin Vodafone müşterisi olduğunu söyledi. 4.5G’nin Türkiye’deki data tüketimini 1 yılda 2 kat artırdığına dikkati çeken Aksoy “Red müşterilerimizde ortalama internet kullanımının 5GB’ın üzerine çıktı. Veri trafiğimizin yüzde 38’i 4.5G şebekesi üzerinden gerçekleşti. Kullanıcılara baktığımızda her ay yeni 350 bin yeni 4.5G kullanıcısı ekleniyor. Toplam 4.5G trafiğimizin de yüzde 29’u sosyal medyadan, yüzde 39’u ise video kullanımından geliyor. Uluslararası veri trafiğinde data kullanımı da yüzde 91 arttı” diye konuştu. Aksoy’un verdiği bilgiye göre sabit genişbant abone sayısını yüzde 55 artışla 562 bin aboneye çıkaran Vodafone, fiberde 2,7 milyon haneye, mobil müşteri sayısında 22,8 milyona ulaştı. Şirketin sabit hizmetlerden elde ettiği servis gelirleri ise yüzde 60 arttı.

Vodafone KaraKartal programıyla bugüne kadar 1,4 milyon abone kazandı. Taraftarlar da kendi kulüplerine 4,3 milyon lira katkı sağladı. Türkiye’de yaşayan Suriyeliler için yüzde 40 daha uygun fiyata internet ve dakika sunan Vodafone’un aylık Suriyeli abone sayısı ise 20 bine yaklaştı. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...