Cuntacı askerleri himmet trafiği ele verdi

Düzenleyen:
Cuntacı askerleri himmet  trafiği ele verdi

GÜNDEM Haberleri

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, halen görevde olan ve darbe girişiminde aktif rol oynayan 7 askeri tutukladı.

Ebru Karatosun ANKARA
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, halen görevde olan ve darbe girişiminde aktif rol oynayan 7 askeri tutukladı. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu’nca yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine iştirak eden FETÖ’cü askerler tek tek tespit edilmeye devam ediliyor. Soruşturma kapsamında darbe girişiminde aktif rol oynadığı tespit edilen 7 asker, polis ekiplerince gözaltına alındı. Daha sonra mahkemeye sevk edilen FETÖ’cü cuntacılar tutuklandı. Askerlerin 4 yıl boyunca örgütteki kendilerinden sorumlu abilerine maaşlarının yüzde 15’lik kısmını Bank Asya üzerinden himmet verdikleri belirlendi.
Soruşturma kapsamında tutuklanan askerlerden Gökhan Ç., darbe girişiminde aktif rol oynayan Harbiyeli askerlere battaniye, su ve parka temin ettiği kaydedildi. Gökhan Ç. kendisine yöneltilen suçlamaları reddederken battaniye, su ve parkayı “Harbiyelilerin darbeye karşı çıktığını zannettiğim için dağıttım” diye kendini savundu.
Şüphelilere Bank Asya üzerinden gönderdikleri himmet paraları sorulunca çark ettiler. Şüphelilerin zaman zaman gönderdiği yüksek miktarda paralar dikkat çekerken, ifadelerinde ise himmet paralarına “borç aldım-verdim” kılıfı uydurdular.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...