Unutulan romanlar gün yüzüne çıktı

Düzenleyen:
Unutulan romanlar gün yüzüne çıktı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Türk edebiyatında bir devre damgasını vuran tefrika romanlar ve yazarları Koç Üniversitesi Yayınları’nın (KÜY) yeni projesi “Tefrika Dizisi” ile kitapseverlerle buluşuyor.

Türk edebiyatında bir devre damgasını vuran tefrika romanlar ve yazarları Koç Üniversitesi Yayınları’nın (KÜY) yeni projesi “Tefrika Dizisi” ile kitapseverlerle buluşuyor. Editörlüğünü Reyhan Tutumlu ve Ali Serdar’ın üstlendiği dizinin ilk kitapları Belkıs Sami Boyar’ın “Aşkımı Öldürdüm” adlı eseri ile Selahattin Enis’in “Orta Malı” adlı romanı olacak. Adları duyulmamış roman ve romancıları günümüz okurlarıyla buluşturmayı amaçlayan proje çerçevesinde, 1831-1928 yılları arasında eski harflerle basılmış 300 Türkçe süreli yayın tarandı. Bu yayınlarda bulunan roman tefrikaları tespit edilerek dijital ortama aktarıldı ve bir veri tabanı oluşturuldu. Yapılan taramalarda Türk edebiyatı tarihlerinde adı geçmeyen pek çok yazar ortaya çıkarıldı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...