Arda Vuran!

Düzenleyen:
Arda Vuran!

SPOR Haberleri

A Milli Takım’da EURO 2016 sonrası Arda Turan dâhil 5 oyuncu ile Fatih Terim arasındaki gerilim dün tavan yaptı.

Makedonya maçının ardından özel uçakla İtalya’ya hareket eden Millî Takım uçağında skandal görüntüler yaşandı. Barcelona’da oynayan Millî Takım Kaptanı Arda Turan, Makedonya maçı sonrasında, takım uçağında gazeteci Bilal Meşe’ye, hem fiziki hem de sözlü olarak saldırdı. EURO 2016’da yaşanan prim kavgalarıyla ilgili haberleri bahane eden Arda “Söyle Bilal Meşe, söyle orada mıydın? Bizimle miydin de prim mevzuunu yazdın? Biz kimden para istemişiz? Kimden prim istemişiz? Konuş şimdi konuş. Hadi, onlar da burada! Kim yazdırdı bunları sana. Kim söylüyor sana bunları söyle hadi” diyerek saldırıya geçti. 
Seni bu uçağa alanın
Bilal Meşe’nin boğazına sarılan Arda “Bu ülke böyle ülke! Seni bu uçağa alırlar. Alırlar tabii. Seni bu uçağa alanlara da söylüyorum! Duysunlar. Senin gibi şerefsizi bu uçağa alanlara da söylüyorum” diyerek galiz küfürler ederken TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’i de hedef aldı. “Futbolu bırakırım ama aile şerefime laf söyletmem” diye ortalığı inleten Arda “Öyle haber yapamazsın! Patronun Demirören. Sen Federasyon Başkanı’nın gazetesindesin ya! Federasyon Başkanı değil mi senin başkanın” diyerek küfürlerine devam etti. Arda, vurmaya da kalkarken araya giren gazeteciler ve futbolcular olayın daha da skandal bir hâle gelmesini engelledi. 
Burak-Caner araya girdi ama... 
Arda Turan, uçakta küfürleriyle ortalığı inletirken, Bilal Meşe’ye atmaya çalıştığı yumruk, bir gazetecinin kolunu tutmasıyla boşa gitti. Burak Yılmaz ve Caner Erkin anında müdahale etti, ancak olayda hayret ve şaşkınlık uyandıracak bir biçimde bu ikili Bilal Meşe’ye yüklenerek “Otur bakalım yerine sen ne yapıyorsun” diyerek, takım arkadaşının tarafında yer aldı. Uçakta bu anlar, görüntüler yaşanırken Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 12 sıra arkasında yaşanan arbedeye hiçbir müdahalede bulunmadı. Uçak Trieste’ye indiğinde de skandalın başaktörü Arda Turan olmak üzere bütün oyuncular sanki hiçbir şey olmamış gibi güle oynaya, kafile otobüsüne binip Slovenya’ya doğru yola çıktı. 

FATİH TERİM ÇOK ÜZGÜN 

Ben duymadım sonra söylediler 

Fatih Terim, ay-yıldızlıların Slovenya kampında gerçekleştirdiği antrenmandan önce basın mensuplarıyla kısa süreli sohbet toplantısı yaptı. Fatih Hoca, “Çok üzüldüm. Olmamasını dilerdim. Olayı ilk anda duymadım. Sonrasında da bana süzgeçten geçirilerek anlatıldı. Sabah detayları öğrenince bir toplantı yaptık ve böyle bir karar aldık” ifadelerini kullandı.

MİLLI TAKIM KARİYERİ
97 maç 17 gol

∂ Arda Turan kariyerinde milli formayı ilk defa 16 Ağustos 2006’da Lüksemburg ile yaptığı maçta giydi. 
∂ 97 milli maça çıkarak aktif futbolcular arasında en çok milli olan futbolcu unvanına sahip oldu. 
∂  Rakip fileleri 17 defa havalandıran tecrübeli futbolcu, milli takımın en golcü oyuncuları arasında yer aldı.

‘Pişman değilim’ dedi bıraktı

Milli Takım uçağında küfürler ederek gazeteci Bilal Meşe’ye saldıran, Arda Turan kamptan gönderilme kararının ardından bir basın açıklaması yaptı. “Yaşananlar çok üzücü. Ama pişman mıyım, değilim. Kuş gibi hissediyorum kendimi” diyen Arda, “Hayatım boyunca bana söylenenleri ve yapılanları hiç unutmadım. Hayatta bir şey yapıyorsanız bunun bedelini ödersiniz. Kosova maçında olmayacağım. Hayatım boyunca iyi futbolcu olmak için uğraşmadım onurlu ve iyi adam olmak için uğraştım. Yine olsa yine aynı tepkiyi veririm” ifadelerini kullandı. 
Artık zamanı geldi
Sakatken de milli forma için sahaya çıktığını söyleyen Arda, “Ülkemi çok seviyorum, bayrağımı çok seviyorum. Her seferinde isterseniz kenara çekileyim diyordum. Artık zamanının geldiğini düşünüyordum. Bugüne kadar çalıştığım herkese, arkadaşlarıma, aileme çok teşekkür ederim. Hayatım boyunca ne yaptıysam bedelini ödemeye hazırım dedim. Yine ödeyeceğim ve gereğini yapıyorum. Milli Takım kariyerimi sonlandırıyorum. Her zaman yaptığım gibi şerefimle ve onurumla... İnşallah geriye iyi futbolculuğumuzu değil de adamlığımı bırakırım” dedi. 

 

HABERİ ONLARIN SIZDIRDIĞINA İNANIYOR
Asıl hedef Terim ve Demirören 

Arda Turan’ın EURO 2016’daki prim haberlerini bahane ederek gazeteciye saldırmasının ardında aslında Fatih Terim ve Yıldırım Demirören’e karşı öfkesi yatıyor. Oysa şampiyona sırasındaki prim haberi hemen hemen bütün medyada aynı gün yer aldı. Kampta yaşanan prim kavgalarını Fatih Terim-Yıldırım Demirören ikilisinin sızdırdığını, düşünen Arda “Onlar da bu uçakta, duysunlar” diyerek hocasına “Sen Demirören’in gazetesinde yazmıyor musun” diyerek de Başkan’ına öfke saçtı. Arda’nın affedilmesi sonrası Terim “İçime sinmiyor” diyerek aralarının düzelmediğini ortaya koymuştu. 

GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ: “Kabul edilemez. O el havaya kalktığı an, o sözler ağızdan çıktığı an, haddi aşmış oluyorsunuz ve gerekçeniz ne olursa olsun kendinizi haklı çıkarmanız mümkün değil...”
AHMET ÇAKAR: “Arda sen cahil adamsın. Zengin oldun, ünlü oldun ama her şeyden önce adam olman önemli. Deden yaşında bir adamın boğazına sarılıp ‘seni bu uçağa alanın... diyemezsin!..”
RIDVAN DİLMEN: “Arda Turan da olsanız, dünyanın en büyük futbolcusu da olsanız, büyüğe böyle davranamazsınız. Arda Turan adına Bilal Meşe’den özür dilerim. Ama gazeteciliği için değil. EURO 2016’da yazdığı yazılar olacak şey değil...”

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...