İsrail kanalına konuşan Suudi ortalığı karıştırdı

Düzenleyen:
İsrail kanalına konuşan Suudi ortalığı karıştırdı

DÜNYA Haberleri

İsrail kanalında konuşan Suudi Arabistanlı araştırmacı Abdülhamid Hakim'in sözleri Arap dünyasında tepkiyle karşılandı.

İsrail kanalında konuşan Suudi Arabistanlı araştırmacı Abdülhamid Hakim, "Barış, sevgi ve birlikte var olmaya dayalı, Ortadoğu'ya sadece daha çok kayıp yaşatan nefret kültürünü ve şiddeti reddeden yeni bir Ortadoğu oluşturmanın zamanının geldiğine inanıyorum" dedi. Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde bir araştırma merkezi müdürü olan Abdülhamid Hakim, bir ilke imza atarak İsrail kanalına canlı bağlantı yaptı.

'YA AMERİKA'YA YA DA RUSYA'YA...'

Katar ile ilişkileri kesme konusunda konuşan Hakim, Filistin Direniş Hareketi ve onu destekleyen Katar’a karşı olduklarını söyleyerek, barışın hakim olduğu yeni bir Ortadoğu oluşturma çağrısında bulundu.

Hakim, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve diğer ülkelerde dini siyasete alet eden teröre yer olmadığını söyledi. Hakim, Katar ile ilişkileri kesen ülkelerin Orta Doğu'da barışı gerçekleştirmek için karar aldıklarını savunarak, dini siyaset için kullanan herhangi bir cemaatin din adına terör fikrinin yayılmasına yer olmadığını ve terörün kökünü kurutmak üzere bir adım attıklarına inandığını kaydetti. Hakim, "Şimdi top Katar'da, siyasi karar alıcılarda. Sanıyorum onlar hesaplarını tekrar gözden geçirirler. Bizimle görüşmek için artık ya Amerika’ya ya da Rusya’ya yönelsinler" dedi. Hakim, "Barış, sevgi ve birlikte var olmaya dayalı, Ortadoğu’ya sadece daha çok kayıp yaşatan nefret kültürünü ve şiddeti reddeden yeni bir Ortadoğu oluşturmanın zamanının geldiğine inanıyorum” diye konuştu.

SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ

Hakim'in İsrail televizyonundaki görüntüleri Arap dünyası sosyal medyasında öfkeye sebep oldu. Hakim’in videosunu paylaşanlar, normalleşme düşüncesini ve bulanık suda balık avlamayı reddettiklerini yazdı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...