Merkel'den İncirlik açıklaması

Düzenleyen:
Merkel'den İncirlik açıklaması

DÜNYA Haberleri

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İncirlik'ten Alman askerlerinin çekilmesine rağmen Ankara ile diyaloğa devam etmeleri gerektiğini söyledi.

Angela Merkel, Alman hükümetinin İncirlik'ten çekilmeye yönelik onay vermesinin ardından ilk kez konuştu.

"DİYALOG DEVAM ETMELİ"
Merkel, ilk açıklamasında "Almanya İncirlik'ten çekildikten sonra bile Türkiye ile diyalog devam etmeli" ifadesini kullandı.

İNCİRLİK'TEN ÇEKİLME ONAYLANDI
Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen’in Alman askeri birliğini İncirlik’ten çekme planı bugün Alman Bakanlar Kurulu'nda kabul edildi. Alman askerlerinin Federal Meclis kararıyla İncirlik'e gönderilmiş olmasına rağmen kararda üs ismi geçmediğinden son kararın parlamento değil hükümet tarafından alınmasının yeterli olacağı belirtilmekteydi.

İNCİRLİK'TE HAVA HAREKETLİLİĞİ
Adana'nın Merkez Sarıçam ilçesi İncirlik Mahallesi'ndeki hava üssünde, İnsansız Hava Araçları'nın (İHA), helikopterlerin, savaş ve kargo uçaklarının iniş kalkış yaptığı görüldü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...