Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Güney Kore ABD'nin füze savunma sisteminin konuşlandırılmasını durdurdu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Güney Kore ABD'nin füze savunma sisteminin konuşlandırılmasını durdurdu

DÜNYA Haberleri  / AA

Güney Kore, ABD'nin Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması (THAAD) sisteminin ülkeye konuşlandırmasının bir süreliğine durdurulacağını açıkladı.

Güney Kore ajansı Yonhap'ın haberine göre, Devlet Başkanlığı Ofisinden yapılan açıklamada, ABD'nin Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması (THAAD) sistemi kapsamında dört füze platformunun ülkeye girişi için izin alınmadığına dair yapılan soruşturma ve akabinde kararlaştırılan çevreye etkisinin detaylı değerlendirmesi için sistemin kurulumunun "şimdilik askıya alınacağı" belirtildi.

Üst düzey bir yetkiliye dayandırılan haberde, alınan tedbirin hali hazırda izinleri alınarak kurulumu yapılmış iki füze platformu ve diğer donanımı kapsamadığı, fakat ilave platform ve donanımların kurulumunun bekletilmesine karar verildiği kaydedildi.

Karar, savunma bakanlığının sistemin konuşlanmasına dair detayları, hükümetten gizlediği iddialarıyla ilgili soruşturmanın ardından geldi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...