Erdoğan ve Obama görüştü

Erdoğan ve Obama görüştü

GÜNDEM Haberleri

Hükümet Sözcüsü Arınç, Başbakan Erdoğan'ın ABD Başkanı Obama ile telefon görüşmesi yaptığını söyledikten sonra Başbakanlık açıklama yapıldı.

Beyaz Saray, ABD Başkanı Barack Obama ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, yaptıkları telefon görüşmesinde Suriye ile Gezi Parkı odaklı gelişmeleri konuştuğunu bildirdi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Obama'nın Başbakan Erdoğan ile telefonda görüştüğü belirtildi. İki liderin görüşmede, Suriye'deki gelişmeleri ele aldığı ifade edilen açıklamada, bu bağlamda Esed rejiminin kendi halkına karşı kimyasal silah kullanması, Türkiye ve ABD'nin Suriye'de siyasi bir çözümün takibine yönelik ortak kararlılığı, Suriye Koalisyonu ve Yüksek Askeri Konseyi'nin etkinliğini artırmak için ilave destek sağlanması ihtiyacı ve iki ülke arasında olası durum planlamaları ve terörle mücadele çabalarında yakın düzeyde ikili işbirliğinin önemi gibi konuların konuşulduğu kaydedildi. Açıklamada, "Başbakan Erdoğan ayrıca Türkiye'deki durumu anlattı. İki lider, şiddete başvurulmamasının, ifade ve toplanma özgürlüğü haklarının ve özgür bir basının önemini ele aldı" ifadesi kullanıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...