Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu sürüyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu sürüyor

DÜNYA Haberleri  / AA

BM, Musul'un batısında son iki günde 8 bin 400 kişinin yerlerinden edildiğini bildirdi. Halen Musul'un DEAŞ kontrolündeki bölgelerinde yaşayan 100 bin kişi için endişe edildiği kaydedildi.

Birleşmiş Milletler (BM), Musul'un batısında son iki günde 8 bin 400 kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığını bildirdi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, basın toplantısında yaptığı açıklamada, 5 ve 6 Haziran tarihlerinde 8 bin 400 kişinin yerlerinden olduğunu, bu rakamın daha önceki iki günden iki kat fazla olduğunu belirtti.

Musul'da yerlerinden edilenlerin sayısının hızla arttığını ifade eden Dujarric, halen DEAŞ'ın kontrol ettiği Musul'un eski yerleşim yeri ile kentin kuzey bölümlerindeki yaklaşık 100 bin kişinin güvenliğinden endişe duyulduğunu kaydetti.

Irak Göç ve Göçmenler Bakanı Muhammed Caf da bugün Bağdat'ta yaptığı açıklamada Musul'da operasyonların başlamasından bu yana 819 bin kişinin göçmen durumuna düştüğünü, halen 700 bin kişinin hayatlarını kamplarda sürdürdüğü söylemişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...