Gezi Parkı olaylarında sınırdışı edilen Elisa Türkiye'den gitti

/ Kaynak: CHA
Gezi Parkı olaylarında sınırdışı edilen Elisa Türkiye'den gitti

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Gezi Parkı eylemleri sırasında göz altına alınan Fransız Elisa Couvert'in sınırdışı edilmesi kararından sonra Türkiye'yi terk etti.

Gezi Parkı eylemleri sırasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından göz altına alınan Fransız Elisa Couvert'in sınırdışı edilmesi kararından sonra Couvert Atatürk Havalimanı'na gelerek yurdu terk etti. nbsp;Evinden çıktıktan sonra Gezi Parkı eylemlerinin ortasında kalıp SDP binasına sığındığı belirtilen Fransız vatandaşı Elisa Couvert dört gün terörle mücadele şubesinde tutulduktan sonra Kumkapı Yabancılar Şubesi'ne gönderilmişti. Daha sonra Couvert'in sınırdışı edilmesine karar verilmişti. Elisa Couvert saat 19:30 sıralarında Atatürk Havalimanına geldi. Couvert Türk Hava Yolları'nın Paris uçağı ile hareket etmeden önce basın mensuplarının konuştu. Elisa, yolculuk öncesi şunları söyledi: "Gezi Parkı eylemlerinde tutuklandım. Savcıya çıktım. Dosyamda herhangi bir suç unsuru göremediler. Beni sınır dışı etmek gibi bir karar çıktı. Şimdi gidiyorum."
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...