Uğurlu: 15 Temmuz’u unutmayalım

Düzenleyen:
Uğurlu: 15 Temmuz’u unutmayalım

MAGAZİN Haberleri

Piyanist Tuluyhan Uğurlu ‘Güneş Ülke Anadolu’ eserinde 15 Temmuz’un unutulmaması için yazdığı bir bölümü konserlerinde sık sık seslendirdiğini belirtti

Darbe girişiminin yıl dönümüne yaklaşıldığını hatırlatan besteci ve piyanist Tuluyhan Uğurlu, “Güneş Ülke Anadolu” adlı eserinin 15 Temmuz için yazdığı bir bölümünde milletçe verilen mücadeleyi piyano eşliğinde anlattığını söyledi. Uğurlu, “O gece kimlerin neler yaşadığını, insanlarımızın nasıl bir travma geçirdiğini hatırlayalım, görelim diye böyle bir eser besteledim. Konserlerimde sık sık yer veriyorum ki onu unutmayalım. Dinleyenler de ‘Tuluyhan Bey o geceyi âdeta tekrar yaşıyoruz’ diyor. Bu benim için büyük bir mutluluk. İnsanlara onu tekrardan hatırlatabilmenin ve bunu sanatla yapabilmenin vermiş olduğu bir gurur var bende. Bu eseri seslendiriyorum ve buna da devam edeceğim” diye konuştu. Uğurlu, 15 Temmuz’un asla unutulmaması gerektiğini vurgulayarak “Sık sık hatırlamamız, milletçe hiç aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor. Bu, hafızalardan asla silinmeyecek ve birtakım örnekler çıkarılması gereken bir geceydi ve biz bunu milletçe yaşadık” dedi.

 

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...