Suriyeli mülteciler çırak olabilecek

Düzenleyen:
Suriyeli mülteciler çırak  olabilecek

Ekonomi Haberleri

Esnaf ve sanatkârların çırak ihtiyaçlarının karşılanması için reform niteliğinde adımlar atan Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), yapılan çalışmaları tanıtım kampanyasıyla tüm Türkiye’ye anlatarak çıraklığı teşvik edecek.

Damla Peker ANKARA

 Esnaf ve sanatkârların çırak ihtiyaçlarının karşılanması için reform niteliğinde adımlar atan Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), yapılan çalışmaları tanıtım kampanyasıyla tüm Türkiye’ye anlatarak çıraklığı teşvik edecek. Kampanya kapsamında, il milli eğitim müdürlükleri koordinesinde belediyeler ve STK’lar tarafından billboardlara afişler asılacak. Mesleki ve teknik okulların web sayfalarında çıraklık eğitimi konusunda kamu spotları yayınlanacak. Ortaokul müdürlüklerince; okullardaki rehber öğretmenler tarafından 8’inci sınıf öğrenci ve velilerine yönelik tanıtım ve yönlendirme programları düzenlenecek. Esnaf ve Sanatkârları Odaları ile Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanlıklarına bağlı işverenlere yönelik bilgilendirme çalışması yapılacak. Türkiye’de bulunan geçici koruma altındaki Suriyeliler de bu programdan yararlanabilecek. Suriyelilerin mesleki eğitim merkezlerine yönlendirilmeleri konusunda rehberlik yapılacak. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...