Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Makam aracında terörist servisi

Düzenleyen:
Makam aracında  terörist servisi

GÜNDEM Haberleri

HDP’li 3 vekil hakkındaki fezlekeler ‘büyük ihaneti’ gözler önüne serdi. PKK’nın tepe isimleriyle görüşen 3 HDP’li kırsaldan aldıkları teröristleri çatışma bölgesine götürmüş.

HDP Diyarbakır milletvekilleri Çağlar Demirel, Ziya Pir ve Feleknas Uca hakkında hazırlanan fezlekelerde, vekillerin PKK’lı teröristleri Sur ilçesine araçlarıyla taşıdıkları iddiasına yer verildi.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan fezlekelerde terör örgütü PKK/KCK yöneticilerinin talimatları doğrultusunda merkez Sur ilçesinde 15 Ağustos 2015’te sözde “öz yönetim” ilanına ilişkin açıklamalar yapıldığı hatırlatıldı. Açıklamalar sonrası terör örgütü mensuplarınca kazılan çukurlar, kurulan barikatlar ve tuzaklanan patlayıcıların temizlenmesi için Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtilen iddianamede, yasağın ardından güvenlik güçlerince operasyon başlatıldığı hatırlatıldı. HDP’li 3 milletvekili için ayrı ayrı hazırlanan fezlekelerde, terör soruşturması kapsamında tutuklanan PKK’lı teröristin ifadesi de yer aldı.
PKK’lı terörist, fezlekedeki ifadesinde, milletvekilleri Demirel, Pir ve Uca’nın kırsala gelerek “Sema” ve “Azad Farkin” kod adlı teröristlerle görüştüklerine tanık olduğunu öne sürdü. Milletvekillerinin görüştükleri örgüt mensuplarının “yönetici” düzeyinde olduğunu savunan terörist, ifadesinde şunları kaydetti:
“Kimlerin eylemde bulunmaları gerektiğine milletvekilleriyle istişarede bulunarak karar veriyorlardı. Örgüt mensupları sivil giyimli götürülüyor, milletvekillerinin araçları aranmadığından rahat götürüldüğünden bahsediliyordu. Pir ve Uca’nın birer kez, Demirel’in ise birkaç kez bu şekilde kırsala gelip örgüt mensuplarını Sur bölgesine götürdüklerine şahit oldum.”
YARALI TERÖRİSTLER VARDI
Milletvekili Uca’nın, yaralı bir kadın örgüt mensubunu kırsaldan araçla alıp tedavi için götürdüğünü iddia eden terörist, “Bahsettiğim olaylar 2015 yılının temmuz, ağustos aylarında gerçekleşmiştir. Ben o tarihlerde Lice bölgesinde, “Şehit Kendal” diye adlandırdıkları bölgede faaliyet gösteriyordum.” ifadelerini kullandı. 
Anayasanın 83. maddesi doğrultusunda milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması talebinde bulunulan fezlekeler, TBMM Başkanlığına sunulmak üzere Adalet Bakanlığına gönderildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...