'Tek kullanımlık malzemenin temizlenmesi yetmez'

Düzenleyen:
'Tek kullanımlık malzemenin temizlenmesi yetmez'

SAĞLIK Haberleri

Dünyanın en iyi hastanelerinde bile yüzde 2-3 oranında hastane enfeksiyonu gelişebildiğini söyleyen ARTED Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Tomruk, ülkemizde “tek kullanımlık” bazı cerrahi malzemelerin temizlenerek yeniden kullanılmasının enfeksiyon riskini artırdığını söyledi.

Ziyneti Kocabıyık

Dünyanın en iyi hastanelerinde bile yüzde 2-3 oranında hastane enfeksiyonu gelişebildiğini söyleyen ARTED Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Tomruk, ülkemizde “tek kullanımlık” bazı cerrahi malzemelerin temizlenerek yeniden kullanılmasının enfeksiyon riskini artırdığını söyledi.  Tomruk “Bazı hastaneler maliyeti yüksek olan bu aletleri ‘kendilerince sterilize ederek’ yeniden kullanıyorlar.  Bunların gerçek anlamda sterilize edilebilmesi için sökülüp temizlenip tekrar monte edilmesi gerekiyor. Hastaneler, cihazı hiç sökmeden içinde bir önceki hastanın dokusu ile sterilize ediyorlar. Tek kullanımlık ürünü tekrar tekrar kullanmak enfeksiyon riskini artırıyor” dedi.

'Tek kullanımlık malzemenin temizlenmesi yetmez'

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...