Evinden 3 ikiz plakalı araç çıktı, biri İsviçre'den çalıntı!

Düzenleyen:
Evinden 3 ikiz plakalı araç çıktı, biri İsviçre'den çalıntı!

YAŞAM Haberleri

İstanbul'da çalıntı ikiz plakalı araçlara yönelik operasyonda, ikiz plaka uzmanı Nihat K. yakalanarak tutuklandı. Nihat K.'nın yurtdışından çalıntı araç getirdiği, ikiz plaka ve sahte evraklarla piyasaya sattığı iddia edildi. Şüphelinin evlerinin otoparkında, biri İsviçre'den çalıntı yabancı ikiz plakalı 3 çalıntı lüks araç, bu araçlara ait Romanya ve Danimarka'da tescilli sahte evrak bulundu.

İstanbul'da artan ikiz plakalı çalıntı araçlara yönelik çalışma yapan Oto Hırsızlık Büro Amirliği, çalıntı lüks araçlara ikiz plaka taktığı iddia edilen Nihat K.'yı takibe aldı. Polisin ulaştığı bilgilere göre, Nihat K. piyasada ikiz plaka ustasıydı. Polis, izini sürdüğü şüpheliyi Zeytinburnu'nda düzenlenen operasyonla yakaladı. Çantasından 50 bin dolar çıkan zanlının, bu parayla çalıntı araç alacağı öne sürüldü. Nihat K.'nm, Topkapı ve Esenyurt'ta 2 ayrı lüks rezidansta kiralık evi olduğu belirlendi. Bu rezidanslarm otoparklarında yapılan aramada, 3 yabancı plakalı lüks araç bulundu.

SAHTEKÂRLIK İSVİÇRE'YE KADAR UZANMIŞ

Evrakları incelenen 3 yabancı plakalı aracın normalde çalıntı olmadığı görüldü. Ama sadece evraklarla yetinmeyen polis, araçların şasi numaralarını da inceledi. Şaşi numaralarında oynanma olduğunu tespit eden polis, 3 aracın çalıntı olduğunu, ikiz plaka takıldığını ortaya çıkardı. Araçlardan birinin İsviçre'de çalındığı, üzerine ise Romanya'da bulunan benzer aracın ikiz plakası takılıp sahte evrak hazırlandığı anlaşıldı. Diğer 2 lüks aracın ise İstanbul'da çalındığı, üzerinde ise biri Romanya diğeri Danimarka'da bulunan araçların ikiz plakaları takılı olduğu ortaya çıktı.

Soruşturmada, 3 araca da Romanya ve Danimarka'da tescilli aynı marka ve model araçlara ait sahte evrak düzenlendiği belirlendi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan şüpheli, suçlamaları kabul etmedi. Ancak polisin ulaştığı detaylara göre, Nihat K. 2 yöntemle çalışıyordu. Birinci yönteme göre, İstanbul'da hırsızlarla irtibatlı olan Nihat K., üzerinde nakit parayla çalıntı araç satın almaya çıkıyor. Bunun için de oto hırsızlarıyla temas kurup onlardan ucuz fiyata araç satın alıyor. Ardından çalıntı araçlara sahte evrak ve ikiz plaka takmak için harekete geçiyor, öncelikle yurtdışmda aynı model ve marka araç bulunca, çalıntı araca hemen yabancı ikiz plaka takıyor. Ve yurtdışmda başka ülkenin trafik tesciline ait o aracın evraklarını hazırlayarak ikiz plaka takıyor. Eğer yurtdışmda aynı model ve marka araç bulamazsa, Türkiye'deki araçlardan ikiz plaka hazırlıyor. Şaşi numarasını da değiştirdikten sonra hazırladığı sahte evraklarla çalıntı ikiz plakayı piyasaya satıyor. İkinci yöntemde ise zanlı, yurtdışından getirilen çalıntı araçları  piyasaya satıyor. Bunun için de, yurtdışmda irtibatlı olduğu kişiler sayesinde ikiz plakalı çalıntı araçları, gümrükten geçirerek İstanbul'a getirtiyor, piyasada satıyor.

7 AYRI DOSYA

İstanbul'un en azılı ikiz plaka hazırlayıcısı olduğu iddia edilen Nihat K.'nm uluslararası bir şebekeyle bağlantılı olabileceği ihtimali üzerine soruşturma derinleştirildi. Zanlının, aynı yöntemle ilgili 7 ayrı dosyadan aranması olduğu ortaya çıktı. Nihat K.'nm yurtdışı bağlantıları ve İstanbul'da kimlerle bağlantıları olduğu inceleniyor.

Evlerin otoparkında bulunan 3 araçtan kırmızı olanı, İsviçre'de çalındı. Üzerinde, Romanya'da bulunan bir aracın plakası takılı çıktı.

İRANLI İŞADAMININ ÖLDÜRÜLMESİ ŞÜPHESİ

Polis, ikiz plaka uzmanı Nihat K.'nın, İranlı işadamının öldürülmesinde kullanılan ikiz plakalı çalıntı aracın temininde parmağı olup olmadığını da araştırıyor. Tutuklanan Nihat K.'nın uluslararası bir şebekeyle bağlantısı olduğu düşünülüyor.

Bir süre önce de İran kökenli Ingiliz vatandaşı 45 yaşındaki Saeed Karimian'ın Kuveytli ortağı Muhammed El Muhtari Maslak'ta silahlı saldırıya uğrayarak öldürülmüştü. Olayda kullanılan ve yakılmış bulunan lüks araçta ikiz plaka çıkmıştı. Habertürk

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...