Aboubakar için Porto-Beşiktaş kıran kırana pazarlıkta

Düzenleyen:
Aboubakar için Porto-Beşiktaş kıran kırana pazarlıkta

SPOR Haberleri

Porto'da bir yıl daha kontratı kalan Aboubakar için görüşmeler sürüyor. Beşiktaş sıkı pazarlıkta. Porto'ya performansa göre artan bonus ücret önerileri masada...

Beşiktaş, Porto’dan kiralanan Vincent Aboubakar’ı yeniden kadroda tutmak için maddi çözüm arıyor. 25 yaşındaki Kamerunlu golcü, Türkiye’ye ilk planda geç uyum sağlasa da özellikle ikinci yarıda başarılı bir performan sergiledi. Beşiktaş’ta Abubakar’ın bonservisi için düğmeye bastı.

KONTRAT FİYATI 10 MİLYON EURO
Kontratında 10 milyon Euro’luk (40milyon TL) satın alma opsiyon maddesi bulunan yıldız futbolcu ve menajeriyle ilk olarak masaya oturan ve, “Siz kulübümle anlaşın. Beşiktaş formasıyla kariyerime devam etmeye hazırım” cevabını alan yönetim, Porto’yla pazarlıklara başladı.

PAZARLIK DEVAM EDİYOR
Finansal Fair-Play Kuralları sebebiyle bir futbolcuya 10 milyon Euro’luk bir bütçe ayıramayacağını Portekiz temsilcisine ileten transferden sorumlu yönetici Umut Güner’in, ilk olarak 5 milyon Euro’luk (20 milyon TL) bir öneri sunduğu bildirildi. Mavi-Beyazlılar’ın ise bu teklifi geri çevirip Abou’nun yoluna Kara Kartal’da devam etmek istediğini bildirmesini göz önünde bulundurarak fiyatı 8 milyon Euro’ya (32 milyon TL) indirdiği belirtildi.

YÜZDE 20 PAY + GOL BONUSU
Porto’dan gelen bu karşı teklif sonrasında 5 milyon Euro’luk öneriyi 6’ya yükselten Beşiktaş cephesinin, bu transferi bir an önce sonuçlandırabilmek için ek olarak bonuslarla dolu bir kontrat sunduğu öğrenildi. Beşiktaş’ın, 6 milyon Euro’ya (24 milyon TL) ek olarak Portekiz devine bir sonraki satıştan yüzde 20’lik pay ve gelecek sezon 20 gol barajını aşması halinde 500 bin Euro (2 milyon TL) daha ödemeyi önerdiği ifade edildi.

ŞENOL GÜNEŞ ONU İSTİYOR
Beşiktaş'tan gelen son teklife olumlu bakan Porto’nun, bu konudaki son kararı yakın zaman içerisinde vermesi bekleniyor. Beşiktaş’ta bu sezon çıktığı 38 maçta 19 gol ve 4 asistlik performans sergileyen Aboubakar için teknik direktör Şenol Güneş de kalması yönünde görüş bildirmişti.

KAMERUN'UN YILDIZI OLDU
Dinamo Kiev ve Olympiakos maçlarında gördüğü kartlar sebebiyle eleştirilen Abou’nun performansından memnun olduğunu söyleyen Güneş, “Aboubakar, çok çalışkan bir futbolcu. Önemli hatalar yaptı ancak ondan daha fazla yararlanmak isterim” ifadelerini kullanmıştı. Kamerunlu yıldız milli takımında da 2018 Dünya Kupası'nın yıldız adayları arasında yer alıyor...

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...