Kırıkkale'de 600 dekar alan hububat yandı

/ Kaynak: CHA
Kırıkkale'de 600 dekar alan hububat yandı

YAŞAM Haberleri  / CHA

Kırıkkale'nin Keskin llçesi Ceritmüminli, Turhallı ve Ceceli köylerinin arazilerinde çıkan yaklaşık 600 dekar ekili hububat alan yandı. Yangının devam etmesi üzerine traktörlerle toprağın sürülerek yangının büyümesi önlenmeye çalışıldı.

Kırıkkale'nin Keskin llçesi Ceritmüminli, Turhallı ve Ceceli köylerinin arazilerinde çıkan yaklaşık 600 dekar ekili hububat alan yandı. Yangının devam etmesi üzerine traktörlerle toprağın sürülerek yangının büyümesi önlenmeye çalışıldı. nbsp;Köylere ait geniş bir alanda hububat ekili tarlaların yandığı bilgisini alan Kırıkkale Valisi Ali Kolat ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Harun Karabulut, yangın bölgesine gitti. Vali Kolat, çiftçilerin verdiği bilgi doğrultusunda yangını çıkaranların tespit edilerek yasal işlem yapılmasını istedi. Kolat, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Kokmaz' telefonla arayarak, yangın yerine itfaiye gönderilmesi istedi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye araçları, yanan tarlalara gerekli müdahaleye başladı. nbsp;Vali Kolat, tarlada ürünü yanan ve yangından zarar gören, çiftçilerin Keskin Kaymakamlığına müracaat ederek hasar tespitlerinin yaptırılması gerektiğinin altını çizdi. Kolat, yardım konusunun bu tespitlerden sonra değerlendirileceğini söyledi.
YAŞAM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...