ALES ilkbahar sonuçları açıklandı | 2017 ALES sınav sonuçları, tıkla-öğren

Düzenleyen:
ALES ilkbahar sonuçları açıklandı | 2017 ALES sınav sonuçları, tıkla-öğren

EĞİTİM Haberleri

ALES sınav sonuçları açıklandı mı? sorusunu soranlara cevabı bu haberde... 2017 İlkbahar ALES sınav sonuçları belli oldu. ALES sınav sonuçları MEB'in sitesinde yayınlanacak. 2017 ilkbahar ALES sınav sonuçlarını öğrenmek için haberimizde yer alan linke tıklamanız yeterlidir.

ALES sınav sonuçları belli oldu? sorusunun cevabı burada... 2017 ilkbahar ALES sınav sonuçları bugün Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sitesinden yayınlandı. 2017 ALES sınav sonuçları belli olur olmaz haberimizden öğrenebileceksiniz. Akademik kariyerlerinde yükselmek için ALES sınavına giren öğrenciler, bugünü iple çekiyordu. 2017 ALES ilkbahar sınav sonuçları, MEB tarafından bugün açıklanacağı bildirilmişti. MEB, ALES sınav sonuçlarını açıkladı. ALES sınav sonuçlarını öğrenmek için MEB'in internet adresinden sonuçları görebilirsiniz. 2017 ALES İlkbahar sınav sonuçlarını öğrenmek için haberimizde yer alan ''ALES sınav sonuçları tıkla öğren'' linkine tıklamanız yeterlidir. Bu şekilde ALES sınav sonucunuzu görebilirsiniz. İşte ALES sınav sonuçları ile ilgili detaylar...

ALES SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

ALES 2017 SONBAHAR DÖNEMİ SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM'nin sınav takvimine göre ALES 2017 Sonbahar dönemi sınavı 19 Kasım 2017'de yapılacak. Bu sınav için başvuru tarihleri de 26 Eylül - 4 Ekim olarak belirlenmiş. Bugün sonuçları açıklanan ilkbahar dönemi sınavının olduğu gibi ALES sonbahar dönemi sınavı için de başvuru ücreti 90 TL.

ALES PUANI KAÇ YIL GEÇERLİDİR?

Sınavın yapıldığı tarihten itibaren 3 yıl geçerliliği vardır. Başvurularınızda geçerlilik süresi içinde en yüksek ALES puanınızı kullanabilirsiniz.

ALES SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre bugün erişime açılacağı belirtilen 2017 ALES sonucu henüz açıklanmadı. Sonuçlar açıklandığı an bu başlık altından ÖSYM öğrenci girişi yaparak öğrenebilirsiniz.

ÖSYM ALES SINAV SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR?

ÖSYM tarafından yapılan diğer sınavlar gibi ALES sonuçları da 'Aday İşlemleri Sistemi' üzerinden açıklanacak. Adaylar, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra sonuçlar açıklanacaktır. Sonuç bilgileri, Türkçe ve İngilizce olacaktır. Sonuçlarda, adayların sınavın bölümlerine ait doğru ve yanlış cevap sayıları, ALES puanları ve bu puanlara göre başarı sıraları yer alacaktır.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere "Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi" işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir "Sonuç Belgesi Kontrol Kodu" basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

ALES SONUÇLARI NASIL HESAPLANACAK?

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı bu sınavın sınav kitapçığının cevap alanları ÖSYM'de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Adayların her testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir. Her test için sınavı geçerli tüm adayların ham puanlarının ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Böylece her aday için Sayısal-1, Sayısal-2, Sözel-1, Sözel-2 Standart Puanlar (SP) hesaplanacaktır. Bu standart puanlar kullanılarak her aday için sayısal ağırlıklı, sözel ağırlıklı ve eşit ağırlıklı olmak üzere 3 ağırlıklı puan (AP) hesaplanacaktır.
Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

SONUÇLARA İTİRAZ

Sınav ve yerleştirme sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, sonuçlar ÖSYM tarafından elektronik ortamda açıklandıktan sonra 10 gün içinde (sonuçların açıklandığı tarihten bir gün sonra başlamak üzere) Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak Merkezimize başvurmalıdırlar. Sınav sorularına ilişkin itirazlar ise sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde (sınav tarihinden bir gün sonra başlamak üzere) aynı şekilde yapılmalıdır. Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük dava açma süresini durdurmaz. Bu adayların inceleme masrafları karşılığı, ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi 6028011-5229 (IBAN NO: TR 390001002533060280115229) gerekli ücreti yatırdıklarını gösteren dekontunu dilekçelerine eklemeleri gerekir.

Dilekçe ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı 06800 Bilkent/Ankara adresine ulaştırılmalıdır. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak kaydına giriş tarihi esas alınacaktır. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile üzerinde adayın T.C. Kimlik Numarası, adresi, evrak referans numarası vb. bilgiler yazılı olmayan, imzalanmamış ve ekinde banka dekontu bulunmayan dilekçeler kesinlikle işleme alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

ALES'e geç kalan öğrencinin 09.45 isyanı

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES) saat 10.00’da başlarken, ÖSYM’nin yeni kuralıyla 09.45’te sınava girişlerin sonlanması bazı öğrencilerin kabusu oldu. Birkaç dakikayla sınavı kaçıran öğrenciler hayal kırıklığı yaşarken, bir öğrenci kapıyı açmayan polislere ‘Cinnet geçireceğim’ dedi. 

017 ALES'in bahar dönemi sınavı, saat 10.00 itibariyle başladı. Çeşitli yerlerde sınava giren öğrenciler, okulların önlerine gelerek sınav saatini bekledi. Sınavdan bir süre önce gelip içeri girmeyi bekleyenlerin yanı sıra, sınava koşarak gelen ve son dakikada yetişen öğrenciler de oldu. ÖSYM’nin getirdiği ve ilk olarak 2017 Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) uygulanan 09.45 kuralı nedeniyle yine bazı öğrenciler saat 09.45’te okula giriş yapamadıkları için sınava giremedi. Saat 09.45 kuralı nedeniyle geç kalmış kabul edilen ve sınava alınmayan öğrencilerden bazıları itiraz etmeden okuldan ayrılırken, bazıları ise isyan etti. Birkaç dakikayla sınava geç kalan bir öğrenci, kapıyı açmayan polislere ‘Cinnet geçireceğim’ diye bağırdı.

“BİR YILLIK EMEĞİ 1-2 DAKİKA İLE GİDİYOR”

Çocuğunun geç kalacağı korkusuyla 1 saat önce geldiklerini söyleyen bir veli, "Bir yıllık çalışması, emeği 1-2 dakika ile gidiyor. Kendi çocuğumu getirdim. O korkuyla 1 saat önceden geldik, buralarda dolaşıyoruz. Sınav yaptırıyorlar, yakın yerleri vermeleri gerekir. İstanbul'un bir ucundan bir ucuna çok uzak yerleri veriyorlar. Çok yazık, bunu düşünmek lazım. En azından çevreye yakın yerleri vermeleri lazım. 15 dakika var sınava, 1 dakika geç kalmış daha başlamamış sınav aslında o inisiyatifi almaları lazım. Biz bu gençleri kazanacak mıyız yoksa böyle karanlığa itecek miyiz?” diye konuştu.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...