Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çıraklık kampanyası başlatıldı

Düzenleyen:
Çıraklık kampanyası başlatıldı

YAŞAM Haberleri

Eğitimde çıraklık seferberliği için adımlar atıldı. Artık Suriyeliler de çırak olacak.

Damla PEKER / ANKARA- Türkiye genelinde uygulamaya koyduğu mesleki eğitim hamlesi ile yeni bir reforma imza atan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sektörün talebi doğrultusunda çalışmalarını hızlandırdı.  Son yıllarda mesleki eğitim merkezlerinde öğrenim gören öğrenci sayısında yaşanan düşüşler nedeniyle MEB, çıraklık eğitimini zorunlu örgün eğitim kapsamına aldı. Bakanlık, esnaf ve sanatkarların çırak ihtiyaçlarının karşılanması ve çırak öğrencilerin Ahilik kültüründen gelen usta çırak ilişkisiyle mesleklerini daha iyi öğrenmeleri için yapılan çalışmalar kapsamında, çıraklık eğitimi tanıtım kampanyası için kolları sıvadı.
 
ÇIRAKLIK EĞİTİMİ KONUSUNDA KAMU SPOTU
Mesleki eğitimde reform niteliğinde değişikliklerin kamuoyuna tanıtılması için başlatılan kampanya kapsamında, il milli eğitim müdürlükleri koordinesinde belediyeler ve STK’lar tarafından billboardlara afişler asılacak. Mesleki ve teknik okulların web sayfalarında çıraklık eğitimi konusunda kamu spotları yayınlanacak.
 
VELİLERE ÇIRAKLIK EĞİTİMİ TANITIM PROGRAMLARI
Ortaokul müdürlüklerince; okullardaki rehber öğretmenler tarafından 8’inci sınıf öğrenci ve velilerine yönelik tanıtım ve yönlendirme programları düzenlenecek. Esnaf ve Sanatkarları Odaları ile Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanlıklarına bağlı işverenlere yönelik bilgilendirme çalışması yapılacak.
 
SURİYELİLER DE YÖNLENDİRİLECEK
Türkiye’de bulunan geçici koruma altındaki Suriyeliler de bu programdan yararlanabilecek. Suriyelilerin mesleki eğitim merkezlerine yönlendirilmeleri konusunda rehberlik yapılacak. Ayrıca, Suriyelilerin mesleki eğitim merkezlerine kayıtları ile ilgili her türlü iş ve işlemler aksatılmadan yürütülecek.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...