Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Karşılıksız çek oranı azaldı

Düzenleyen:
Karşılıksız çek oranı azaldı

Ekonomi Haberleri

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yılın ilk dört ayında karşılıksız işlemi yapılan çeklerin tutarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 oranında, karşılıksız işlemi yapılan çek adedinin ise yüzde 27 oranında azaldığını belirtti

017'nin ilk dört ayında, bankalara ibraz edilen toplam çek tutarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artarak 236 milyar lira olduğunu aktaran Bakan Tüfenkci, bu süre içinde karekodlu çeklerin; tutar olarak bankalara ibraz edilmiş toplam çeklerin içindeki payının ortalama yüzde 12,85, adet olarak ise yüzde 10,3 olduğunu ifade etti.

Bakan Tüfenkci, yılın ilk dört ayında parasal tutarı 6,3 milyar lira olan 170 bin adet karekodlu ve/veya karekodsuz çeke karşılıksız işlemi yapıldığını belirterek, karşılıksız işlemi yapılan çeklerin tutarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 oranında, karşılıksız işlemi yapılan çek adedinin ise % 27 oranında azaldığını vurguladı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...