Rus medyası: Katar Emiri her an devrilebilir

Düzenleyen:
Rus medyası: Katar Emiri her an devrilebilir

DÜNYA Haberleri

Arap ülkelerinin Katar'a yönelik başlattığı abluka sürerken Rus medyasında Katar Emiri Tamim bin Hamad es-Sani'ye her an darbe yapılabileceği uyarısında bulunuldu. Yanı sıra olası bir müdahalede Tamim'in Türkiye ya da İran'a sığınacağı ifade ediliyor.

Türkiye Gazetesi İnternet Servisi

Geçtiğimiz günlerde dost ve kardeş Katar'a yönelik görülmemiş bir mücadele başlatan Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirliği (BAE) öncülüğündeki Arap ittifakının gerginliği yeni bir boyuta taşımaya hazırlandığı öne sürüldü. 

Rus medyasının Arap kaynaklara dayandırdığı haberlere göre Suudi Arabistan yönetiminin diğer Körfez ülkeleriyle birlikte Katar'ı ablukaya almasına rağmen durumdan hoşnut olmadığının ve ülke içindeki taraftarlarıyla yeni bir "meşru" hükümet oluşturma planı yaptığının altı çiziliyor. Kaynaklar ABD Başkanı Donald Trump'tan da destek alan Riyad rejiminin ülkede konuşlu Amerikan kuvvetleri tarafından desteklenebileceğini belirtiyor. Türkiye gazetesi

"EMİR TÜRKİYE YA DA İRAN'A SIĞINACAK"

Olası bir müdahaleye karşı Doha yönetiminin planına da yer verilen haberlerde Katar Emiri Tamim es-Sani'nin Türkiye ve İran'a sığınabileceği ifade ediliyor. Katarlı hükümet kaynaklarına dayandırılan bilgilerde acil durum planı ve rota hakkında verilerin yer aldığı bildirildi. Türkiye gazetesi

KATAR KARADAN VE DENİZDEN KUŞATILDI

Öte yandan yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre Körfez ülkelerinin Katar çevresinde savaş gemisi ve asker konuşlandırmaya başladığı bildirildi. 

AMERİKAN ÜSSÜ KRİTİK KONUMDA

Katar'ın başkenti Doha'ya 40 km uzaklıktaki Al Udeid Hava Üssü ülke için kritik öneme sahip. Ülkede konuşlu 10 binden fazla ABD askeri bu merkezden yönetiliyor. Suudi kaynaklar olası bir müdahaleye ABD'nin destek vermesi durumunda Doha'nın çok kısa bir sürede işgal edileceği belirtiliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...