Otomatik BES’te 10 kişiden 6’sı faizsiz fon seçti

Düzenleyen:
Otomatik BES’te  10 kişiden 6’sı faizsiz fon seçti

Ekonomi Haberleri

Bireysel emeklilik sektöründe 1 Ocak 2017’de yürürlüğe giren Otomatik Katılım Sistemi (OKS) faizsiz fonlara olan ilgiyi artırdı.

Önder Çelik 
Bireysel emeklilik sektöründe 1 Ocak 2017’de yürürlüğe giren Otomatik Katılım Sistemi (OKS) faizsiz fonlara olan ilgiyi artırdı. Emeklilik Gözetim Merkezi’nin mayıs sonu verilerine göre, OKS katılımcılarının yaklaşık yüzde 61,84’ünün faizsiz fonları tercih ettiği, 442 milyon lira civarındaki toplam sektör fon büyüklüğünün 273 milyon lirasının bu fonlarda olduğu görüldü. Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Özgür Obalı, OKS ile Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES) faiz hassasiyeti olan bireyler için kurgulanan bu fonların ivme kazandığını söyledi. BES’te faizsiz katılım fonlarının büyüklüğünün 4 milyar 594 milyon TL olduğuna işaret eden Obalı, “Katılım fonları, 68 milyar 899 milyon TL’ye ulaşan toplam emeklilik fon büyüklüğünün  yüzde 6,67’sini oluşturuyor. Otomatik katılım sistemindeki faizsiz fonlara talep, hem faizsiz fonlar özelinde hem faizsiz finansal sistem açısından da umut verici” dedi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...